ápr 14, 2021
12 Views
0 0

Izgalmas napnak nézünk elébe: csúcsokat dönt a bitcoin, felpörög a gyorsjelentési szezon

Written by
  • A vezető amerikai részvényindexek vegyes teljesítményt nyújtottak tegnap, a Nasdaq 1,1 százalékkal került feljebb, míg 0,2 százalékos mínuszban zárt a Dow Jones, az S&P 500 pedig 0,3 százalékkal került feljebb. Elsősorban a technológiai részvényeknek volt jó napja, míg a Johnson & Johnson papírjai gyengélkedtek, miután az amerikai gyógyszerfelügyelet a cég koronavírus-vakcinájának szüneteltetését javasolta vérrögképződés miatt. A tech cégeken kívül remek napjuk volt tegnap a kriptodevizáknak is, többek között a bitcoin új csúcsra tudott ugrani, de az ethereum jegyzése is szárnyalt.
  • A felemás amerikai teljesítményt követően ugyancsak vegyes teljesítményt mutattak ma az ázsiai tőzsdék: a japán Nikkei 0,4 százalékkal lejjebb került, a dél-koreai Kospi 0,2 százalékot emelkedett, míg a Hong Kong-i tőzsde 1,2 százalékot ralizott, a shanghaji börze pedig 0,2 százalékkal került feljebb, az ausztrál börze szintén feljebb került, 0,3 százalékkal.
  • A határidős amerikai indexek vegyes hangulatú piacnyitást jeleznek előre, a határidős DAX enyhe esést vetít előre az európai piacnyitásra.  
  • Gazdasági adatok szempontjából a KSH mareggel közli az ipar februári részletes adatát, az előzetes számok alapján meglepően jól teljesített a magyar ipar a koronavírus-járvány harmadik hullámában, most kiderül, minek volt ez köszönhető. Az Eurostat szintén az ipar számaival rukkol majd elő, így európai összehasonlítást is kapunk a magyar teljesítményről. Este pedig a Fed szokásos Bézs könyve jelenik meg az amerikai gazdasági aktivitásról.
  • Az olaj árfolyama 0,6 százalékkal került feljebb ma, így egy hordó Brent ára jelenleg 63,9 dollár, míg a WTI típusé 60,9 dollár. Az arany árfolyama unciánként 0,1 százalékos mínuszban áll 1744 dolláron.
  • A forint árfolyama jelenleg stagnál, most 359 forint 30 fillért kell adni egy euróért, a dollárral szemben pedig a 300 forint 40 filléres szinten állnak a jegyzések.
  • A tengerentúlon ma teszi közzé első negyedéves számait a JPMorgan, a Goldman Sachs és a Wells Fargo is.

Címlapkép: Alex Kraus/Bloomberg via Getty Images

www.portfolio.hu/uzlet/20210414/izgalmas-napnak-nezunk-elebe-csucsokat-dont-a-bitcoin-felporog-a-gyorsjelentesi-szezon-478406

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
portfolio.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?