ápr 27, 2021
10 Views
0 0

Ittasan vitte a halálba a barátját a piliscsabai tragédia okozója: most megszólalt a hős buszsofőr, aki elkapta a cserbenhagyót

Written by

Gy. László és N. Ferenc közösen ült be a kocsiba, nem sokkal este fél 8 előtt értek Piliscsabához, ahol egyetlen rossz kormánymozdulat tragédiába torkollott. A kétszer két sávos úton László nekiment a padkának, amitől a túlsó oldalon húzódó kerítésbe csapódott a kocsija. A mellette ülő Ferenc szörnyethalt. Szinte felfoghatatlan, hogy a sofőr miért nem próbált meg segíteni barátján – ehelyett László megkísérelte elhagyni a helyszínt. Nem jutott messzire.

(A legfrissebb hírek itt)

– Amikor kimentem megnézni, mi történt, akkor láttam meg, hogy az úton lefelé halad egy ember, akiről azt mondták a szemtanúk, a kocsit vezette. Azonnal utánaszaladtam és megfogtam, de akkor már több száz méterrel odébb járt. Futni nem tudott, tántorgott, vérzett a feje és hátfájásra panaszkodott. Annyira össze volt zavarodva, hogy azt sem tudta, hol van – emlékezett vissza a Blikknek a szemközti házban lakó Demeter Attila, akinek a sofőr azt mondta, Pestről jöttek és Győrbe tartottak a kollégájával.

Demeter Attila kísérte vissza a roncstól meglógó sofőrt a hatóságokhoz

Demeter Attila kísérte vissza a roncstól meglógó sofőrt a hatóságokhoz

– Amikor azt kérdeztem, hogy miért kellett ennyire sietni, azt felelte, hogy ő csak 70-nel jött. Mondtam neki, hogy vissza kellene mennie az autóhoz, de ezt nem igazán akarta megtenni. Leült a fűbe, és egy cigire is rágyújtott. Sokkos állapotban volt, ezért nyugtattam, így sikerült rábeszélnem arra, hogy visszajöjjön velem.

Arról nem beszélt, hogy miért akart meglógni, de nyilvánvalóan a felelősségre vonást próbálhatta elkerülni. Így azonban csak még inkább rontott a helyzetén – magyarázta lapunknak a férfi, akivel végül elindult vissza a roncshoz a sofőr. Közben a rendőrök is megérkeztek, akik átvették tőle a teljesen összeroppant férfit. Mindez Attila elmondása szerint közvetlenül a baleset utáni percekben játszódott le. Amikor visszaért a kocsihoz, akkor kezdték el kiszedni a beszorult utast. A mentők közel egy órán át küzdöttek az életéért, de már nem tudtak segíteni rajta.

Azt nem tudom, be volt-e kötve, mert nem elölről szedték ki, hanem valahonnan hátulról. Aztán az egyik rendőr megkérdezte tőlem, hogy biztosan az a személy vezette-e a kocsit, akit visszahoztam – tette hozzá a buszsofőrnek készülő Attila.

(Ez is érdekelheti: Kisebb autóbalesetet szenvedett Young G és terhes kedvese)

Értesüléseink szerint a balesetet okozó férfi családos ember. László, a felesége és a kislánya sokáig a Veszprém megyei Vaszaron élt, de a közelmúltban Pápára költöztek. A férfi az építőiparban dolgozott, az egyik ismerőse elmondása szerint a munkája miatt csupán kéthetente tudott hazajárni a családjához. Elértük a feleségét is, de nem kívánt nyilatkozni.

Egy pohár sört ihatott

Gy. László ivott, majd a volán mögé ült, és miután összetörte a kocsiját, elment a helyszínről

Gy. László ivott, majd a volán mögé ült, és miután összetörte a kocsiját, elment a helyszínről

Információink szerint a sofőr szervezetéből kimutatott alkoholmennyiség alapján Gy. László enyhén ittas állapotban, tiszta tudattal vezetett. Legfeljebb 3-5 deci sörnek megfelelő alkoholt fogyaszthatott.

EXTRA AJÁNLÓ
Lépésről lépésre: íme, egy egyedi ajándék anyák napjára! (x)
Egy vitamin a szép hajért, bőrért és körmökért: így hat ránk a biotin (x)

www.blikk.hu/aktualis/belfold/hos-buszsofor-ittas-sofor-halalos-baleset-piliscsaba/rt1fw1g

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?