máj 25, 2021
18 Views
0 0

Ismét magyar rendőrök indultak Észak-Macedóniába és Szerbiába

Written by

Ismét magyar rendőrök indultak Észak-Macedóniába és Szerbiába

Újabb magyar rendőri kontingensek indultak kedden Észak-Macedóniába és Szerbiába, hogy segítsék a határőrizeti tevékenységet.

Ismét magyar rendőrök indultak Észak-Macedóniába és Szerbiába

Forrás: MTI

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata a police.hu-n olvasható közleményében kiemelte: a magyar rendőrség elkötelezett a mellett, hogy megakadályozza az illegális migránsok bejutását Magyarország, illetve az Európai Unió területére. Ezért felajánlotta támogatását a nyugat-balkáni országoknak.

Azt írták: a Szerbiába induló 49. és Észak-Macedóniába induló 61. magyar rendőri kontingensek tagjait kedden Budapesten, a Készenléti Rendőrség központi objektumában Czukor Gergely, az ORFK határrendészeti főosztályának osztályvezetője búcsúztatta.

A 30 tagú észak-macedón és 20 tagú szerb kontingensben szolgálatot teljesítő magyar rendőrök saját szolgálati felszerelésükkel látják el feladataikat, intézkedési jogosultságukat a fogadó ország rendvédelmi szervének irányítása, felügyelete mellett gyakorolják.

A magyar rendőrök fő feladatként járőrszolgálatot látnak el a jogellenes határátlépések megelőzéséért és felderítéséért, illetve közreműködnek az embercsempészek és az illegális migránsok előállításában. A magyar rendőrök nemcsak a határ közvetlen közelében teljesítenek szolgálatot, hanem az ország belsejében is. A kontingensek terepjáró képességű szolgálati gépkocsikkal, éjjellátó készülékekkel, kézi hőkamerákkal, mobil hőkamerával támogatják az érintett határszakasz védelmét.

Az ORFK közleményében kitért arra is, hogy az Észak-Macedóniából és Szerbiából hazatérő kontingensek tagjaira a magyar állampolgárokkal azonos járványügyi szabályok vonatkoznak. Ha a külszolgálatról visszatérő rendőrnél el kell végezni a SARS-CoV-2 tesztet, annak költségeit a rendőrség állja.

atv.hu/MTI

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210525-ismet-magyar-rendorok-indultak-eszak-macedoniaba-es-szerbiaba

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?