máj 11, 2021
9 Views
0 0

Ismét földre parancsolták a Boeing 737 MAX 8-as gépeket

Written by

Egy elektromos hibalehetőséget vizsgálnak.

24 légitársaság száz Boeing 737 MAX 8 típusú repülőgépét vonták ki ideiglenesen a forgalomból alig hat hónappal azután, hogy az amerikai légügyi hivatal újra repülésre alkalmasnak nyilvánította azokat – számolt be az Euronews.

A gépeket egy elektromos hibalehetőség miatt vizsgálják, a Boeing és az amerikai légügyi hivatal közösen keresi a megoldást. Amíg ez tart, addig az új gépek átadását is felfüggesztették. Az Euronews azt írja, hogy a mostani problémát az amerikai hatóság szerint egy kezelőpanel hibás földelése okozta, az ezáltal okozott zárlat pedig lehetetlenné teheti a gép biztonságos vezetését.

Megjegyzik, hogy az újabb vizsgálat felerősítette azokat a kritikus hangokat, amelyek szerint a 737 MAX-okat túl korán engedték újra forgalomba állni és hogy nem sikerült elhárítani azokat a hibákat, amelyek miatt két gép is lezuhant. Az egyik 2018 októberében, a Lion Jet JT610-es járata, a másik pedig fél évvel később, az Ethiopian Airlines ET302-es járata. A két balesetben összesen 346 ember halt meg.

24.hu/kulfold/2021/05/11/boeing-737-max-8-megint-lealltak-elektromos-hiba/

Komment írása

Article Tags:
· ·
Article Categories:
24.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?