okt 17, 2020
13 Views
0 0

ISL: Caeleb Dressel és csapata volt a szombati főszereplő

Written by

A Caeleb Dressel nevével (is) fémjelzett Cali Condors csapata nyerte az ISL-sorozat első fordulóját.


Hirdetés

„Még iránytű sincs a kezünkben, versenyek híján tényleg nem tudjuk, ki milyen formában van.”

Milyen igaza volt Hosszú Katinkának, aki a fenti kijelentést a Nemzetközi Úszóliga (ISL) rajtja előtt tette – az ISL-sorozat pénteki első versenynapja tökéletes bizonyította, ez mennyire így van: a címvédő Energy Standard csapatát a szakemberek az idén is esélyesnek tartják a végső győzelemre (okkal, hiszen tele van sztárokkal: Sarah Sjöström, Chad le Clos, Florent Manaudou, Felipa Lima, Danas Rapsys, Emily Seebohm, és még folytathatnánk a sort), csakhogy egyfelől ezt majd’ mindegyik csapat elmondhatja magáról, másfelől ahogy kezdett a Cali Condors együttese az első fordulóban, az minden dicséretet megérdemel.

Persze ezen nem lehet nagyon csodálkozni, hiszen ezt az együttest meg olyan klasszisok erősítik, mint Caeleb Dressel, Lilly King, Kelsi Dahlia, Allison Schmitt, Hali Flickinger, Olivia Smoliga, és még sorolhatnánk a neveket az amerikai válogatottból, merthogy a tengerentúliak nagy számban képviseltetik magukat az ISL-sorozatban, a Cali Condors összetételére ez még inkább igaz – ami miatt pedig igazán sikeresek tudnak lenni, az az, hogy „lefedtek” minden úszásnemet és majd minden távot is, vagyis alig-alig akad lyukas számuk. Különösen a női vonal erős ebben a csapatban, amit kiválóan érzékeltet, hogy az együttes által szerzett pontok körülbelül hetven százalékát a hölgyek dobták be a közösbe.

Már persze Caeleb Dressel mellett.

Az amerikai klasszis kedveli a magyar fővárost, és ezt rendre el is mondja:   „Budapest különleges helyet foglal el a szívemben a 2017-es vizes világbajnokság óta.”

Persze nem véletlen: Dressel három éve úgy jött hazánkba, hogy még nem volt vb-aranya, és úgy távozott, hogy hétszeres világbajnoknak mondhatta magát. Azóta ehhez a tavalyi kvangdzsui vb-n még hat elsőséget hozzátett.

Szombaton „csak” háromszor győzött az amerikai az ISL-sorozatban, 100 gyorson, 50 pillangón és 100 vegyesen – de mindhárom távon igen jó idővel, közel az egyéni rekordjához.

Az első „négyes” csatáját meggyőző fölénnyel a Cali Condors csapata nyerte meg, s az első forduló kapcsán azt is rögzíthetjük, hogy egyetlen magyar úszó sem tudott győzni a kétnapos versengés során.

Az ISL-sorozat vasárnap folytatódik a Duna Arénában – a Hosszú Katinka vezette Iron együttesével (is).   

www.nemzetisport.hu/uszas/isl-caeleb-dressel-es-csapata-volt-a-szombati-foszereplo-2790147

Komment írása

Article Categories:
nemzetisport
banner

Vélemény, hozzászólás?