jún 8, 2021
8 Views
0 0

Interjú: Hogyan került Mátészalkára Jamie Lee Curtis? A polgármester őszintén válaszolt

Written by

Kiderült, hogy a polgármester maga kezdeményezte a találkozót.

(A legfrissebb hírek itt)

– Hogy sikerült felvenni a kapcsolatot Jamie Lee Curtis-el?

Hanusi Péter: – Jómagam kezdeményeztem a találkozót, amikor februárban az első híreket lehetett hallani arról, hogy Tony Curtis lánya Jamie Lee Curtis Magyarországon fog forgatni. Segítségül hívtam a szervezéshez a Magyar Hollywood Tanács elnökét, Bokor Balázst, aki kiderítette az érkezése pontos időpontját. Azóta folyamatos tárgyalások zajlottak, szintén segített nekünk ebben dr. Fekszi Márta az Origo Filmstúdió elnöke. A tárgyalások hosszasan zajlottak, nem sokkal az érkezése előtt tudtuk meg, hogy érkezik, a produkciós iroda szűk körű magánlátogatást engedélyezett számára Mátészalkán.

– A művésznő jelenleg egy Magyarországon forgó filmen dolgozik. Mennyire volt nehéz kiszakítani a szokásos munkamenetéből?

H.P. : – Hosszú tárgyalási folyamat eredménye volt. Egy Borderlands volumenű produkció forgatásán milliárdok forognak kockán, érthető volt a cég szigora. Jamie Lee Curtis anyák napi bejegyzését már reménysugárként értékeltük, éreztük mögötte a szándékot: vágyik édesapja szülővárosába. Természetesen minden feltételt vállaltunk annak érdekében, hogy a találkozó létrejöhessen.

– A lakosok a Facebook oldalára érkező kommentek alapján rendkívül büszkék Jamie Lee Curtis látogatására. Mennyire volt nehéz titokban tartania előttük a művésznő érkezését? Ha jól tudom egy titoktartási szerződés miatt egyáltalán nem beszélhettek az eseményről. Milyen egészségügyi előírások voltak a találkozó során?

H. P. : – Szigorú egészségügyi és biztonsági feltételeket szabtak számunkra. Az első ilyen pont a teljes titoktartás volt a részünkről, hiszen a színésznő egy produkció keretében dolgozni érkezett Magyarországra, védelme elsődleges szempont volt tehát a magánlátogatás engedélyezése előtt. Több testőrrel érkezett és a helyi védelmi munkatársak is segítettek biztosítani a teljes körű biztonságot. A titoktartással kapcsolatban kettős érzelmeim vannak. Könnyű volt, mert nem kellett hosszú ideig titokban tartani, hiszen nem sokkal az érkezése előtt értesültünk a meghívás elfogadásáról. Ugyanakkor persze nehéz is volt, hiszen leplezni kellett a készülődésünk örömét, az izgalmunkat, meg kellett őrizni egy olyan hírt, amit szívem szerint világgá kürtöltem volna. Magát a szervezést is szűk körben kellett megoldanunk, csak az tudott róla előzetesen, akinek ezt a munkája miatt tudnia kellett, illetőleg az a meghívotti kör, akiket a produkciós iroda jelölt ki. Az egészségügyi előírásokkal kapcsolatban, csak az vehetett részt a rendezvényen, aki 48 órán belüli negatív PCR eredménnyel rendelkezett, ezt a helyszínen a produkció COVID-marsalljai ellenőrizték. Eredetileg egy órásra tervezték a látogatást, viszont olyan jól érezte magát a színésznő, hogy csaknem három órát töltött Mátészalkán.

– Jamie Lee a találkozó előtt tisztában volt vele, hogy ő illetve az édesapja mit is jelentenek Mátészalkának? Vagy ez csak az idegenvezetés közben tudatosult benne?

H. P. : – A színésznő tudatában volt édesapja származásának, tudta, hogy Tony járt Mátészalkán korábban többször is. Ami igazán meglepte, az a színvonalas kiállítás, amit Tony Curtis emlékének szenteltünk. Kifejezetten örült annak, hogy az Első villamosított lakóházban egy olyan közösségi tér, egy kávézó is szerepet kapott, amelyet édesapjáról neveztünk el. Ami igazán tudatosult benne, hogy a világnak ennek a különleges szegletén, Mátészalkán mindig szeretettel fognak emlékezni az édesapjára és ez könnyekig meghatotta.

– Jamie Lee közösségi oldalán bejelentette, hogy elkötelezte magát a mátészalkai zsinagóga felújítása mellett. Erről mit lehet tudni pontosan? Mi lesz az ő szerepe ebben a projektben?

H. P. : – Lenyűgözte a Zsinagógánk látványa. Már az előtérben felvetette a támogatás gondolatát. Tony Curtis a Dohány utcai Zsinagóga felújítását vette a szárnyai alá, Jamie Lee elmondása szerint a mi Zsinagógánkat szeretné támogatni, szívesen lenne az arca egy ehhez kapcsolódó kampánynak és alapítványán keresztül a gyűjtésben is segítene. Az ötletet hálás szívvel fogadtuk, meg fognak indulni a tárgyalások közöttünk az ügyben.

– Hogy vélekedett Mátészalkáról illetve arról, hogy a Fény városában a mai napig milyen szépen emlékeznek meg az édesapja hagyatékáról?

H. P. : – Elmondta, hogy a mátészalkai látogatáson ő a teljes családot képviseli, mindnyájukat felsorolta, odaidézve őket a helyszínre. Nagyon különlegesnek találta azt a szeretetet, amivel édesapjára emlékezünk és amit ő maga is megtapasztalt az itt töltött csaknem 3 óra során.

Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 7,7 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/polgarmester-jamie-lee-curtis-mateszalka/e272jbx

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?