ápr 12, 2021
7 Views
0 0

„Inkább hagyd ki a napot, és foglalkozz a családoddal!” – kisfilm készült motorosoknak

Written by

„Inkább hagyd ki a napot, és foglalkozz a családoddal!” – kisfilm készült motorosoknak

Vasárnap motorbaleset történt: kórházba szállítását követően halt meg egy férfi Kazincbarcikán, miután a motorjával egy kanyarban kisodródott. Az eddigi vizsgálatok szerint a férfi úgy ült motorra, hogy semmilyen védőfelszerelés nem volt rajta a bukósisakon kívül. Mint kiderült, ez utóbbit sem csatolta be, ráadásul a városban a sebességét sem jól választotta meg, ezért csúszott le az útról és csapódott egy villanyoszlopnak. A rendőrök a múlt héten tették közzé azt a kisfilmet, melyben a motorosok figyelmét hívják fel arra, hogy legyenek óvatosak. Az ATV Híradó riportja.

Kazincbarcikán már csak gyertyák és mécsesek jelzik a villanyoszlop tövében, hogy itt történt a baleset. Egy 46 éves sajóivánkai férfi csúszott ki motorjával ebben a kanyarban. Az előzetes vizsgálatok szerint túl gyorsan jött, nem tudta a járművét az úton tartani és az oszlopba csapódott.

A férfi a szükséges védőfelszereléseket nem, illetőleg hiányosan viselte. Mindössze egy bukósisak volt rajta, azonban ez sem volt bekapcsolva, így amikor a járművével nem jól megválasztva, a megengedett sebességet jelentősen túllépve, egy útkanyarulatban kisodródott, gyakorlatilag semmi nem volt, ami megvédje az ő testét a bekövetkezett ütközés során” – nyilatkozta Szabó Csilla, a BAZ megyei Rendőrfőkapitányság munkatársa.

A férfit mentőhelikopterrel vitték kórházba, de ott már nem tudták megmenteni az életét.

Kisfilm az óvatosságról

A Veszprém megyei rendőrök egy megtörtént balesettel próbálják a motorosok figyelmét felhívni a filmben arra, hogy miként kell közlekedniük ahhoz, hogy biztonságban legyenek. Ehhez az egyik legnépszerűbb motoros influenszer, Fodor Donát segítségét kérték.

Fodor szerint a készítők a film tartalmát az életből merítették.

„Ha épp’ olyan napod van, amikor azt érzed, hogy nem tudsz megfelelően koncentrálni, nem tudsz odafigyelni a motorozásra, akkor inkább hagyd ki azt a napot, és foglalkozz a családoddal, vagy a barátaiddal”

– üzente a motoros.

A rendőrök arra is figyelmeztetik a motorosokat, hogy a napsütéssel egyszerre még nem melegszik fel az aszfalt a megfelelő hőmérsékletre, így nagy sebességnél olyankor is megcsúszhatnak a motorok, amikor nyáron még semmi baj sem történik. Ráadásul ilyenkor még a vezetők sem szokták meg teljesen a járműveiket, ezért azt is javasolják, hogy a hosszabb túrák előtt mindenképpen gyakoroljanak.

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210411-inkabb-hagyd-ki-a-napot-es-foglalkozz-a-csaladoddal-kisfilm-keszult-motorosoknak

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?