nov 21, 2020
6 Views
0 0

Ingyenessé tette a kormány a parkolóházak éjszakai használatát

Written by

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.

Megveszem

A koronavírus-veszélyhelyzetre tekintettel újabb kormányrendeletet írt alá szombat este Orbán Viktor miniszterelnök a parkolást könnyítő intézkedésekről – erről tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A november 23-án hatályba lépő rendelet alapján lakott területen, kereskedelmi célú P+R, parkolóház, parkológarázs, zárt felszíni parkoló és nem zárt felszíni parkoló díjfizetés nélkül vehető igénybe az este 7-től reggel 7 óráig tartó idősávban. 

A létesítmény üzemeltetője köteles ebben az idősávban az ingyenes parkolást lehetővé tenni.Arról is született egy határozat, hogy a költségvetési szervek, valamint az állami tulajdonú cégek közterületi parkolói bárki számára ingyenesen igénybe vehetők lesznek este 7 és reggel 7 óra között. A határozatban a kormány felkéri az önkormányzatokat, hogy saját hatáskörben rendelkezzenek az önkormányzat vagy a tulajdonában álló gazdasági társaságok parkolóinak bárki számára való megnyitásáról hétfőtől, és erről a döntésükről 48 órán belül tájékoztassák a lakosságot.

Nemcsak Orbán Viktor fejében fordult meg az ötlet, hogy ingyenessé kellene tenni a parkolóházakat a kijárási tilalom idejére, ezt kérte a héten Karácsony Gergely is. Ahogy arról írtunk
budapesti főpolgármester csütörtökön egy hosszú Facebook bejegyzésben panaszkodott arra, milyen káros hatásai vannak annak, hogy a kormány a járványra hivatkozva ingyenessé tette a parkolást a fővárosban. Ebben pedig arra kérte a bevásárlóközpontokat, áruházakat, hogy tegyék ingyenessé éjszakára a parkolást, és hozzátette, hogy  “ezt egyébként rendkívüli felhatalmazásával élve a kormány is elrendelheti, hasonló határozottsággal, ahogyan azt az ingyenes parkolással tette.”

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját
hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos
közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális
kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik
megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó… és
lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének
napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a
szabad sajtót, amíg lehet!
Lépj be a Körbe, vagy
támogasd bármekkora összeggel
a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó

444.hu/2020/11/21/ingyenesse-tette-a-kormany-a-parkolohazak-ejszakai-hasznalatat

Komment írása

Article Categories:
444 · Belföld
banner

Vélemény, hozzászólás?