márc 31, 2021
3 Views
0 0

Ingyen ivartalanítják a kutyákat három zalai városban

Written by

Ingyen ivartalanítják a kutyákat három zalai városban

Térítésmentesen végzik el három zalai városban azoknak a szuka kutyáknak ivartalanítását, akik gazdái nem tudják kifizetni a szolgáltatást. Egy-egy szuka ivartalanításával – a kölykök utódait is beleszámítva – több száz kiskutya megszületése, majd elpusztítása előzhető meg.

Ingyen ivartalanítják a kutyákat 3 zalai városban

Nagykanizsán, Zalaegerszegen és Keszthelyen lesz mód Zala megyében arra, hogy térítésmentesen elvégezzék a nőstény kutyák ivartalanítását. Skanecz Tamás szerint a nem várt és így sokak szemében felesleges szaporulat elkerülésének ez az egyetlen módja, ezért is segítik azokat, akik nem tudják megfizetni a beavatkozást. A nagykanizsai állatmenhely telepvezetője híradónknak nyilatkozva arra is felhívta a figyelmet, hogy az ivartalanítással bizonyos, a kutya életét veszélyeztető betegségeket is meg lehet előzni.

Az akciót szervező állatvédő egyesületek adományokból, illetve pályázatokból finanszírozzák az ivartalanítások költségeit. Virág Zsolt, kisállatgyógyász és szakállatorvos híradónknak azt mondta: igyekeznek olyan árakat szabni, hogy a rendelkezésre álló forrásokból hogy minél több kutyát tudjanak ivartalanítani.

Az akció szervezői azt kérik, hogy azok jelentkezzenek, akiknek tényleg nehézséget okoz a beavatkozás kifizetése. Abban bíznak, hogy sokan jelentkeznek majd, mert egyetlen szuka ivartalanítása néhány év alatt több ezer utód megszületését előzheti meg.

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210330-ingyen-ivartalanitjak-a-kutyakat-harom-zalai-varosban

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?