ápr 16, 2021
23 Views
0 0

Informátor: Petry Zsolt letakarítása és a baloldal által irigyelt nyugati szólásszabadság

Written by

Április 6-án robbant a hír, hogy a Hertha BSC futballklub kirúgta Petry Zsoltot a klub kapusedzőjét, miután a Magyar Nemzet hasábjain egy húsvéthétfőn megjelent interjúban az Európát érintő bevándorlás kapcsán határozottan konzervatív álláspontot fogalmazott meg.

A cikkben arról is beszélt, hogy bár nem ért egyet a válogatott kapusának szivárványcsaládok melletti kiállásával – reméli, nem éri hátrányos megkülönböztetés itthon Gulácsi Pétert a Család az család kampányban megfogalmazott, liberális véleménye miatt.

A labdarúgócsapat azzal indokolta a döntést, hogy a szakember homofób és bevándorlásellenes kijelentései nem egyeztethetők össze a klub szellemiségével.

A Nemzeti Sport főszerkesztője szerint aránytalan büntetésben részesítette a berlini futball klub Petry Zsoltot. Szöllősi György hangsúlyozta, hogy míg évtizedekig a nemzetközi labdarúgás kerülte a kényes politikai témákat, mostanra az egyre nagyobb liberális ideológiai nyomás hatására bizonyos ügyek mellett kiállni kifejezetten divatos lett.

A Magyar Nemzet főszerkesztője szomorúnak nevezte, hogy bárkit is elbocsáthatnak az állásából azért, mert kimondja őszinte véleményét, de hangsúlyozta, hogy a szerkesztőségnek esze ágában nem volt Petry Zsoltot kellemetlen helyzetbe hozni. Toót-Holló Tamás elmondta, hogy bár a kapusedző is megjegyezte, hogy módosítottak a cikken, a rágalmazó hírekkel ellentétben csak olyan szerkesztői módosítások történtek. amelyek teljesen megszokottak, de a publikált anyag tartalmán nem változtattak.

Teljes adás:

Facebook – már minden hatalom felett állva? – erről szólt az Informátor első része

Április 9-én az összes hazai politikus Facebook profilját egyik pillanatról a másikra szinte láthatatlanná tette a legnagyobb közösségi oldal. A baloldali pártok vezetői Gyúrcsány Ferenctől kezdve, Fekete-Győr Andráson át Karácsony Gergelyig azonnal kapkodni kezdtek, hogy mentsék a menthetőt. A Facebook tájékoztatása szerint egy technikai hiba okozta a radikális változást, ugyanis hiba került az algoritmusba.

Horváth József biztonságpolitikai szakember szerint a világ kormányai az utolsó pillanatban vannak, amikor még nyomást tudnak gyakorolni a Facebookra és a nagyobb közösségi médiafelületekre. Hangsúlyozta, hamarosan a Szilícium-völgy tech cégeinek nagyobb hatalma lesz az emberek felett, mint a világ vezető országainak.

További részletek az Informátorban

hirtv.hu/informator/informator-petry-zsolt-letakaritasa-es-a-baloldal-altal-irigyelt-nyugati-szolasszabadsag-2520194?utm_source=feed&utm_medium=rss

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
hírtv
banner

Vélemény, hozzászólás?