máj 26, 2021
10 Views
0 0

Influenszereknek fizetett volna egy orosz kötődésű PR-cég a Pfizer lejáratásáért

Written by

Francia és német YouTubereknek, bloggereknek és influenszereknek kínált pénzt egy Fazze nevű PR-cég, hogy elterjesszék: a Pfizer vakcinájával oltottak háromszor nagyobb eséllyel halnak meg, mint akik AstraZenecát kapnak. Magyarán azt kellett volna hazudniuk a követőiknek, hogy az oltás emberek százainak halálát okozta.

A Guardian szerint a Fazze azzal hirdeti magát, hogy influenszereket és hirdetőket kapcsol össze egymással. Kedd óta elérhetetlen honlapján egy londoni cím szerepelt, de a cég valójában nincs bejelentve oda. Időközben priváttá tették a cég Instagram-oldalát is. A LinkedIn alapján a vezetőség tagjai Moszkvából származnak, és korábban egy orosz vállalkozó ügynökségének dolgoztak.

Az emailben érkezett ajánlatot többek közt egy francia YouTuber, Léo Grasset tette közzé. Arra kérték, mondja azt a követőinek, hogy a mainstream média szándékosan figyelmen kívül hagyja ezt a témát, és a kormányok is nagy számban vásárolják a Pfizer vakcináját, miközben veszélyes az emberek egészségére.

Az influenszereknek többek közt egy januári Le Monde-cikkel kellett volna alátámasztaniuk az állítást, ami valójában arról szól, milyen dokumentumokat loptak el orosz hackerek az Európai Gyógyszerügynökségtől. A dark weben közzétett anyagban nem volt szó halálozási statisztikákról.

Címlapkép: BORIS ROESSLER / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

444.hu/2021/05/26/influenszereknek-fizetett-volna-egy-orosz-kotodesu-pr-ceg-a-pfizer-lejaratasaert?utm_source=rss_feed&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_syndication

Komment írása

Article Categories:
444
banner

Vélemény, hozzászólás?