ápr 5, 2021
7 Views
0 0

Indul a vakcinagyártás Franciaországban

Written by

Megkezdődik a héten az Európai Unió által már engedélyezett koronavírus-elleni oltóanyagok gyártása Franciaországban, a Delpharm nevű francia gyógyszergyártó üzemeiben – írja az MTI a francia gazdasági minisztériumra hivatkozva. 

A gyógyszercég északnyugat-franciaországi Saint-Rémy-sur-Avre nevű településen található üzemében

szerdától gyártják a Pfizer-BioNTech vakcinát.

Először tesztkészletek gyártásával kezdik, annak szavatolására, hogy minden megfelel az elvárt minőségi normáknak, majd a lehető leggyorsabban átállnak a forgalomba kerülő készletek gyártására – közölte a gazdasági tárca.

A minisztérium emlékeztetett arra, hogy a Delpharm francia alvállalkozót az állam egy 2020 júniusában meghirdetett pályázat keretében támogatja. Az összegnek köszönhetően az amerikai-német oltóanyag ampullába töltése részben Franciaországban történik.

A Delpharm mellett

a svéd Recipharm gyártó az amerikai Moderna vakcina gyártását vállalta április közepétől a franciaországi Mont településen található üzemében.

A Sanofi pedig

a Johnson & Johnson által gyártott Janssen-vakcinát fogja előállítani a közép-franciaországi Marcy-l’Etoile-ban.

Ha mindezt összeadjuk, legalább 250 millió adag fog a francia gyárakból kikerülni az év végéig – hangsúlyozta a gazdasági tárca.

A Fareva gyógyszergyártó május végén, június elején kezdi meg a még az engedélyezési eljárás alatt álló német CureVac oltóanyag gyártását Franciaországban, a délnyugati Pau és a nyugati Val-de-Reuil településen található üzemeiben.

Ezenfelül a francia Sanofi az év második felére ígéri a saját oltóanyaga piacra kerülését, amennyiben a klinikai vizsgálatok befejeződnek.

index.hu/kulfold/2021/04/05/indul-a-vakcinagyartas-franciaorszagban/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Index.hu · Külföld
banner

Vélemény, hozzászólás?