okt 18, 2020
4 Views
0 0

Indul a kártérítési per: ennyi pénzt követel a borsodnádasdi brutális gyilkosság áldozatának édesanyja az elkövetőtől

Written by

Miután a K. Csenge (†17) életét könyörtelenül kioltó B. Rolandot (22) 18 évnyi börtönbüntetésre ítélte a bíróság, indulhat a kártérítési per. A gyönyörű Csenge édesanyja 25 millió forintot követel az elkövetőtől.

(A legfrissebb hírek itt)

Róza teljesen belebetegedett a lánya elvesztésébe, többször is elmondta, hogy a gyilkos őt is megölte azon az estén. Azóta se éjjele, se nappala, nagyon rossz állapotban van. Sokáig kórházi kezelésre szorult, dolgozni talán többé nem tud.

A meggyilkolt Csenge édesanyja összetört /Fotó: RAS Archív

A meggyilkolt Csenge édesanyja összetört /Fotó: RAS Archív

– Számomra nem kérdéses, hogy a gyilkos Róza egész életét tönkretette, így egyértelmű, hogy kártérítési pert indítunk – közölte lapunkkal Csenge családjának sértetti jogi képviselője, dr. Lichy József.

Csengét ebbe a vízaknába dobták /Fotó: Zsaru magazin

Csengét ebbe a vízaknába dobták /Fotó: Zsaru magazin

Mint ismert, a lányt 2017 szeptemberében találták meg egy vízaknában: kiderült, hogy megverték, majd fejjel lefelé bedobták az aknába. A fiatal lány kínok közt fulladt meg, esélye sem volt kimászni a vízzel töltött betonfalú lyukból.

Noha az ítélet szerint Roland maga verte meg, majd okozta a halálát, annyira gátlástalan volt, hogy még ő vigasztalta Csenge zokogó édesanyját. Végül a rendőrségen lebukott, hogy köze van a tragédiához, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt ítélték el.

B. Roland 18 évet kapott /Fotó: Grnák László

B. Roland 18 évet kapott /Fotó: Grnák László

Vonják, ha van

Ha nincs vagyona, a kártérítést a rabkeresményéből vonják. Az olaszliszkai lincselés elkövetőinek 45 millió forintot kellett volna kifizetni a halálra vert tanár, Szögi Lajos (†44) családjának. A szíven szúrt kézilabdázó, Marian Cozma (†26) szüleinek 100 millió járna.

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
Újra a csúcson: a könnyebb közlekedést segíti a Huawei! (x)
Miért éri meg a hitelkártya? 9 gyakori kérdés és válasz az igénylés előtt (x)

www.blikk.hu/aktualis/krimi/borsodnadasdi-gyilkossag-csenge-edesanyja-karterites/gy0vzry

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?