ápr 26, 2021
8 Views
0 0

Immunológus az ellenanyagtesztekről: nem mindegy, melyiket csináltatjuk

Written by

A dékán az ATV Start című műsorában kifejtette, hogy ijesztőnek találta a hétvégi terasznyitás okozta zsúfoltságot, azonban bízik abban, hogy az oltottság növekedésével a fertőzöttek száma csökkenni fog. Hangsúlyozta azonban, a maszkot továbbra is hordani kell, illetve a távolságot is tartani.

(A legfrissebb hírek itt)

Kacskovics Imre elmondta továbbá, hogy az ellenanyagtesztek esetében fontos tényező, hogy az illetőt melyik vakcinával oltották be. Példának a Pfizer- és a Szputnyik-vakcinát hozta fel, mely oltások S-protein specifikus antitestet termelnek, itt ezt kell tesztelni. Ha nem jó tesztet választanak, lehet, hogy negatív lesz az eredmény, ami hamis.

Azt tanácsolta, ha valaki szeretne ilyen tesztet elvégeztetni, mindenképp mondja meg a laborban, milyen vakcinával oltották be.

Arról is beszélt, hogy minden ember szervezete eltérő időzítéssel válaszol az oltásokra, ezért érdemes akár 3-4 hetet is várni a második dózis után, mielőtt tesztet csináltatunk. Előfordulhat az is, hogy bár a teszt nem jelez antitestet, az illető mégis védett.

(Ez is érdekelheti: Maruzsa: várhatóan tovább nő azok száma, akik elviszik az óvodába, iskolába a gyermekeiket)

EXTRA AJÁNLÓ
Lépésről lépésre: íme, egy egyedi ajándék anyák napjára! (x)
Egy vitamin a szép hajért, bőrért és körmökért: így hat ránk a biotin (x)

www.blikk.hu/aktualis/belfold/immonologus-ellenanyag-tesztek-nem-mindegy-melyik/9sj6773

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?