okt 12, 2020
5 Views
0 0

Imádkozva dolgozni – Lelkileg töltődtek a Győri Egyházmegyei Karitász munkatársai

Written by

A győri Apor Vilmos Ház nem csupán az anyagi, hanem a lelki segítségnyújtás helye is, ez azonban nem lehet teljes az ott dolgozók támogatása nélkül. Ezt a feladatot a karitászközpont létrejötte óta Németh László nyugalmazott általános püspöki helynök végezte, aki havonta egy alkalommal tanította a karitász tagjait a felebaráti szeretet megélésére és az Egyház szociális küldetésére. A tagoknak László atya életkorára, illetve a koronavírus-járványra tekintettel idén le kellett mondaniuk a vele való találkozásról. Lőrincz Attila karitászigazgató felkérésére Kálmán Imre, Reisner Ferenc rektor, általános püspöki helynök, valamint Bognár István spirituális vállalták, hogy egymást váltva átveszik a feladatot.

Október 6-án Kálmán Imre a napi evangélium felolvasása után rövid elmélkedésében néhány szempontot adott az imádság és a munka egyensúlyának megtalálására. 

A Győri Egyházmegyei Karitász lelki támogatása – mely sokat jelent az itt dolgozók számára – várhatóan idén ősszel tovább folytatódik.

Forrás és fotó: Győri Egyházmegyei Karitász

Magyar Kurír

magyarkurir.hu/hirek/imadkozva-dolgozni-lelkileg-toltodtek-gyori-egyhazmegyei-karitasz-munkatarsai

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
magyarkurir · News
banner

Vélemény, hozzászólás?