márc 28, 2021
8 Views
0 0

Ilyet még nem látott: kaput kellett cserélni a válogatott meccs előtt

Written by

Több mint 20 perces csúszással kezdődött a SvájcLitvánia világbajnoki selejtező, mivel a mérkőzés előtti pillanatokban ‒ amikor a partjelzők ellenőrzik a pálya tartozékait  derült ki, hogy az egyik kapu nem a megfelelő méretű. Így a szomszédos edzőpályáról kellett áthozni egy kaput, ami egy kissé megcsúsztatta a programot.

A közjáték azonban leginkább a vendégeket zavarta meg, a házigazda Svájc ugyanis már a második percben megszerezte a vezetést Xherdan Shaqiri találatával.

A csoport másik mérkőzésén Olaszország sokáig nem találta a fogást Bulgária védelmén, míg a 43. percben Andrea Belotti kiharcolta egy büntetőt, amit gólra is váltott. A szünetben így az olaszok voltak előnyben, a három pont sorsát a hajrában döntötték el: Manuel Locatelli tekert nagyon okosan a bal oldalról, 10 méterről a hosszú sarokba.

Németország a 17. percben szerezte meg a vezetést Romániában: Kai Havertz lesgyanús szituációban   de VAR és gólvonal-technológia sincs a vb-selejtezőkön, ahogy azt a portugálok is megtapasztalhatták   lépett ki a jobb oldalon, tökéletes ütemű centerezését a középen érkező Serge Gnabry továbbította a hálóba. Mint később kiderült, ez a gól három pontot is hozott Joachim Löw csapatának.

Németország immár 35 világbajnoki selejtező óta veretlen, legutóbb 2001-ben, Angliától kapott ki (5 1) a Nationalelf. Saját rekordjától immár csak egy mérkőzéssel marad el a német válogatott, 1934 és 1985 között 36 vb-selejtezőn nem talált legyőzőre.

Észak-Macedónia 5 0-ra kiütötte Liechtensteint, a gólgyártást Enisz Bardi, az Újpest korábbi támadója kezdte meg. Izland kikapott Örményországban, Svédország simán nyert Koszovóban.

A kora délutáni mérkőzésekről ide kattintva olvashatnak, míg a magyar válogatott San Marinóban aratott győzelméről itt!

EURÓPAI VB-SELEJTEZŐ
B-CSOPORT
Grúzia–Spanyolország 1‒2
Koszovó–Svédország 0‒3

C-CSOPORT
Bulgária–Olaszország 0‒2
Svájc–Litvánia 1‒0

D-CSOPORT
Kazahsztán–Franciaország 0‒2
Ukrajna–Finnország 1‒1

F-CSOPORT
Dánia–Moldova 8‒0
Ausztria–Feröer 3‒1
Izrael–Skócia 1‒1

I-CSOPORT
Albánia–Anglia 0‒2
San Marino–MAGYARORSZÁG 0‒3
Lengyelország–Andorra 3‒0

J-CSOPORT
Örményország–Izland 2‒0
Észak-Macedónia–Liechtenstein 5‒0
Románia–Németország 0‒1

(Borítókép: a németek ünneplik góljukat a Románia ellen világbajnoki selejtezőn. Fotó: picture alliance/Getty Images Hungary)

index.hu/sport/futball/2021/03/28/vilagbajnoki-selejtezok-nemetorszag-olaszorszag-osszefoglalo/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Futball · Index.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?