febr 19, 2021
5 Views
0 0

“Ilyen sok halottra még soha nem volt példa” – egyre nagyobb megterhelés alatt vannak a szlovákiai krematóriumok

Written by

“Ilyen sok halottra még soha nem volt példa” – egyre nagyobb megterhelés alatt vannak a szlovákiai krematóriumok

A belügyminiszter több hűtőkamiont ígért, hogy a krematóriumok megfelelő módon tudják tárolni a holttesteket.

“Átlagban 100 ember hal meg naponta, ilyen sok halottra és ilyen jelentős megterhelésre még soha nem volt példa” – közölte Ladislav Stríž, a Szlovákiai Temetkezési Vállalatok és Krematóriumok Szövetségének (SAPaKS) elnöke az Új Szó tudósítása szerint. Mint mondta: az országban az emberek többsége hamvasztást akar, jelenleg viszont több hetet is kell várni, míg átadják a hamvakat a hozzátartozóknak.

A kemencék megállás nélkül be vannak kapcsolva, több krematórium pedig jelezte, hogy kénytelenek lesznek leállítani a hamvasztást az elkerülhetetlen karbantartás miatt, azaz elhunytak tárolására még több helyre lesz szükség.

Roman Mikulec belügyminiszter ennek kapcsán jelezte, megpróbálnak segíteni, több hűtőkamiont rendelnek, ezeket szétküldik a krematóriumokba. “Tenni kell valamit, mert az elhunytak lassan kezdenek felhalmozódni a krematóriumokban” – mondta Ladislav Stríž.

Szlovákia jelenleg a koronavírus-járvány rendkívül erős második hullámával szembesül, s az összlakosságra számított halálos áldozatok számában az első helyre került a világon. A kórházak egyre inkább súlyos orvos- és nővérhiánnyal küzdenek.

Koronavírus: Több országban romlik a helyzet

atv.hu/24.hu

Ajánlom

www.atv.hu/kulfold/20210219-ilyen-sok-halottra-meg-soha-nem-volt-pelda-egyre-nagyobb-megterheles-alatt-vannak-a-szlovakiai-krematoriumok

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?