jún 11, 2021
11 Views
0 0

„Ilyen még a magyar futball legszebb évtizedeiben sem adatott meg” – ma kezdődik az foci EB

Written by

A szakértő szerint egy egészen különleges alkalom, hogy Magyarország a magyar válogatott részvételével rendezhet Európa-bajnokságot. Szöllősi György úgy véli, ez a magyarországi sportinfrastuktúra-fejlesztések, a sportdiplomácia, és a magyar válogatott dicsérete is.

Ma kezdődik a 16. futball Európa-bajnokság. Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője az ATV Start című műsorának vendégeként hangsúlyozta: ez egy egészen különleges alkalom, hogy Magyarország a magyar válogatott részvételével rendezhet EB-t. „Ilyen még a magyar futball legszebb évtizedeiben sem adatott meg a szurkolóknak és a csapatnak” – fogalmazott. A szakértő szerint ez a magyarországi sportinfrastuktúra-fejlesztések, a sportdiplomácia, és a magyar válogatott dicsérete is.

A helyszínek száma egyébként mostanra 11 városra redukálódott, és Budapest jelenleg az egyetlen, ahol teltházas mérkőzéseket lehet tartani, ami 65 ezer nézőt jelent. Szöllősi szerint ez meglepte a világot, ugyanakkor úgy véli, a magyar lakosság átoltottságát tekintve talán érthető, miért tették ezt lehetővé. De felhívta a figyelmet arra is, hogy a közelmúltban, a járványhelyzet enyhülésével más országokban is enyhítettek a szabályokon: Dániában például 10 ezerrel több nézőt engednek be a mérkőzésekre, mint korábban tervezték.

Szöllősi elmondása szerint pillanatok alatt elkapkodták a jegyeket a mérkőzésekre. Sokan a gyermekeikkel együtt érkeznek majd a meccsekre, hiszen ez számukra is egy életre szóló élmény lehet. Ezért is volt nagy szó, hogy szülői felügyelet mellett számukra is lehetővé tették a részvételt – mutatott rá a szakértő, aki szerint nagyon szomorú lett volna, ha pont azokat zártuk volna ki, akiknek tényleg lehet, hogy életre szóló élmény lesz a meccs. Itthon a magyar szurkolók csak oltási igazolvánnyal léphetnek be a stadionba, a külföldieknek pedig negatív PCR-tesztet kell felmutatniuk.

A szakértő a magyar csapat esélyeit latolgatva elmondta: már önmagában az ünnep, hogy itt lesznek a meccsek, a magyar válogatott ugyanis a legerősebb európai csapatok (a világbajnok-címvédő Franciaország, a jelenlegi európabajnok-címvédő Portugália, és a négyszeres világbajnok Németország) körébe került. Ahogy a magyar szövetségi kapitány, Marco Rossi is mondta: „halálcsoport, de nem miattunk” – fogalmazott Szöllősi.

A portugálok egyébként már megérkeztek Budapestre: a Margitszigeten rendezkedtek be. A szakértő pedig azt is elárulta: a csapat azt tervezi, hogy amennyiben továbbjutnak, itt építik ki a bázisukat. „Cristiano Ronaldo tehát, akár hetekig itt fog lakni” – emelte ki.

Ma kezdődik a 16. futball Európa-bajnokság

atv.hu

Ajánlom www.atv.hu/belfold/20210611-ilyen-meg-a-magyar-futball-legszebb-evtizedeiben-sem-adatott-meg-ma-kezdodik-az-foci-eb

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?