márc 30, 2021
5 Views
0 0

Illegális cigarettagyár működött Budapesten – videó

Written by

Illegális cigarettagyár működött Budapesten – videó

Több, mint 600 szál illegálisan gyártott cigarettát foglalt le a NAV. A gyár közel 1,3 milliárd forint vagyoni hátrányt okozozhatott a magyar költségvetésnek.

A vádirat szerint egy ismeretlen elkövetői kör 2019 februárjában Magyarországon kibérelt két, XXIII. kerületi raktárhelyiséget, majd cigarettagyártáshoz szükséges gépeket, berendezéseket és alapanyagokat, valamint csomagolóanyagot szereztek be. Ezután az egyik raktárépületben kialakították az illegális üzemet, míg a másikat raktárként használták – közölte a Fővárosi Főügyészség sajtóközleményében.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Központi Nyomozó Főosztály nyomozói 2019. október 9. napján az üzemet és a raktárépületet is érintő akciót hajtottak végre, amelynek során egyebek mellett a gyárstáshoz használt gépsort, cigaretta előállításához szükséges nagy mennyiségű alapanyagot, 

így köztük 35 tonna finomra vágott dohányt, valamint több mint 6 millió szál kész cigarettát foglaltak le.

A vád szerint a cigarettagyárat adóraktári engedély nélkül működtető vádlottak a cselekményükkel összesen csaknem 1,3 milliárd forint vagyoni hátrányt okoztak a magyar állami költségvetésnek.

A Fővárosi Főügyészség 22 vádlottal szemben nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. 

atv.hu Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210330-illegalis-cigarettagyar-mukodott-budapesten-video

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?