ápr 17, 2021
5 Views
0 0

Így tesztelheti néhány perc alatt az egészségét – Akár életmentő is lehet

Written by

Szív

Feküdjön az ágyra, lábát tegye 45 fokos szögben párnákra. Maradjon így egy percen keresztül, majd üljön fel, s a talpát helyezze a talajra.

Eredmény: ha az egyik vagy mindkét lába elfehéredett, és percekbe telik, mire visszakapják rózsaszín színűket, akkor az érszűkületre utalhat, ami szívbetegséghez vezet. Az egészséges emberek lába 10-30 másodperc alatt visszanyeri élénk rózsaszín árnyalatát.

(A legfrissebb hírek itt)

Egyensúly

Tegyen egy széket a faltól három méter távolságra. Üljön le a székre kényelmesen, indítson el egy stoppert, majd sétáljon el a falig és vissza, üljön le újra. Ha kész, állítsa le az órát.

Eredmény: 10 másodperc vagy kevesebb idő azt jelzi, hogy rendben van a mozgékonysága. 13-20 másodperc utal arra, hogy koncentrálnia kell az egyensúlya megtartására, ezért lassabban sétál, 20 felett pedig komolyabb mozgási nehézségei lehetnek.

Látás

Álljon szembe egy ajtó- vagy ablakkerettel. Először vizsgálja meg alaposan a jobb szemével 30 másodpercen keresztül, majd a ballal ugyanennyi időn át.

Eredmény: látnia kell a párhuzamos vízszintes és függőleges vonalakat. Ha törést lát vagy a sarkok eltűnnek, illetve torzítanak, meghajolnak bármilyen módon, akkor az azt jelentheti, hogy szemfenék erei meszesednek, ami manapság a látásromlás egyik vezető oka.

Keringés

Hajlítsuk be a mutatóujjainkat, és helyezzük őket egymással szemben úgy, hogy a körmök összeérjenek. Figyeljük meg a körmök fölötti aprócska, rombusz alakú rés formáját.

Eredmény: Ha nincs egyáltalán hely a körmök között, az betegségre utalhat. Az ujjak ugyanis vastagabbak, ha a vérünk nem kap elegendő oxigént, ez pedig szív- és keringési megbetegedéseket vagy tüdővel kapcsolatos problémákat jelezhet.

Agyi erek

Álljunk egyenesen, emeljük fel az egyik lábunkat úgy, hogy a comb párhuzamos legyen a talajjal. Próbáljuk legalább 20 másodpercig megtartani ezt a pozíciót.

Eredmény: Ha dülöngélünk, esetleg le is kell tenni idő előtt a lábunkat, hogy az egyensúlyunkat megtartsuk, az az agyi ereket érintő problémákra hívhatja fel a figyelmet. Ez az időskori szellemi hanyatlás kockázatát éppen úgy növelheti, mint az agyi érkatasztrófa veszélyét.

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
Ezt a hálószobatitkot csak a kismamák ismerik (x)
Férje merevedési problémáiról mesélt a kétségbeesett feleség (x)

www.blikk.hu/eletmod/tippek/egeszseg-nehany-perces-teszt/kw3m02b

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk · Életmód
banner

Vélemény, hozzászólás?