ápr 29, 2021
7 Views
0 0

Így találjuk meg nyárra a tökéletes túranadrágot! – hasznos tippek a szakértőtől

Written by

A megfelelő túranadrág az első lépés egy izgalmas kaland felé, de mire kell figyelni a tökéletes nyári darab kiválasztásakor? A svéd Fjällräven márka a túranadrágok szakértőjeként segít, hogy a túrázás a hőségben is örömteli élmény legyen.

(A legfrissebb hírek itt)

Milyen legyen az anyaga?

Az első, és legfontosabb szempont, hogy a nadrágban kényelmesen tudjon mozogni a túrázó: anyaga és szabása tegye lehetővé a könnyed mozgást a gyaloglás, a sátorverés és a tűzgyújtás során is. A rugalmasság mellett a nyári hónapokban elengedhetetlen a megfelelő szellőzés, hiszen az izzadás akár bőrirritációhoz is vezethet, amely nagyban megnehezíti a mozgás szabadságát.

(Ez is érdekelheti: Pénztárcakímélő tavaszi divatötletek)

Rövid, hosszú vagy kettő az egyben?

Mindezek miatt úgy tűnhet, hogy meleg időben rövidnadrágban célszerű útnak indulni, azonban a túrázás során kiemelten fontos a lábak védelme. Hazánk egyes túraútvonalain különösen sűrű aljnövényzettel találkozhatnak a természetjárók, amelyen rövidnadrágban átkelni nem csak kényelmetlen, de akár felületi sérülésekhez is vezethet. Fontos azt is szem előtt tartani, hogy a nyáron nagy számban felbukkanó rovarok elleni védekezésben szintén nagy segítséget jelent egy hosszúszárú nadrág. Ha a kiválasztott túraútvonalon a napsütötte, hegygerincen futó ösvények mellett ilyen erdős, sűrű aljnövényzetben és rovarokban gazdag szakaszokra is számítani kell, érdemes egy sokoldalúan használható, jól funkcionáló, szellőző és gyorsan rövidnadrággá átalakítható darabot választani.. A kettő az egyben megoldás és a jól csomagolható, könnyű anyag a pakolásnál is nagy előnyt jelent, és helyet szabadít fel a túrázók hátizsákjában.

Vízálló darabok

Bár fontos felkészülni a hőségre, nem szabad megfeledkezni a nyári időjárás szeszélyeiről sem. A meglepetésszerűen beköszöntő záporok, zivatarok nyomán pillanatok alatt sártengerré válhat túránk útvonala, amelynek leküzdéséhez egy igazán tartós, időjárásálló túranadrágra van szükség. Ilyen esetben érdemes egy strapabíró, vízálló nadrágot beszerezni. Jó hír azoknak, akik a lehető legközelebbről szeretik szemlélni az élővilágot, vannak már olyan térdvédőkkel és felszerelhető zsebekkel rendelkező nadrágok is, amelyek még kényelmesebbé tehetik a természetfotózást, a botanikai munkát vagy az érdeklődő szemlélődést.

Válasszunk okosan!

– A jó nadrág szinte észrevehetetlen, tartós és kényelmes. A túrázók könnyen ellenőrizhetik, hogy jól választottak-e: még a próbafülkében lépjenek fel egy székre, guggoljanak párat és tegyenek néhány extra hosszú lépést. Ezzel az apró trükkel megbizonyosodhatnak arról, hogy a nadrág szokatlan körülmények között is lehetővé teszi a szabad mozgást – tanácsolja Henrik Andersson, a Fjällräven tervezési és innovációs vezetője.

www.blikk.hu/eletmod/divat/turanadrag-valasztas-kirandulas-nyar/jbd8krd

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk · Életmód
banner

Vélemény, hozzászólás?