máj 9, 2021
16 Views
0 0

Így nyert Hamilton Barcelonában

Written by

A Mercedes pilótája számára jobban is indult a barcelonai hétvége, szombaton pályafutása során századik alkalommal nyert időmérőt, megelőzve riválisát. Hamilton ráadásul négy éve verhetetlen a Spanyol GP-n, a Red Bull Racing holland versenyzője azonban rögtön a rajt után jelezte, győzelemre tör Barcelonában.

(Itt megtalálja a száguldó cirkusz pontversenyének állását)

Verstappen az első körben megelőzte a címvédőt, s sokáig úgy tűnt, ezúttal ő jöhet ki győztesen kettejük versenyfutásból, a 60. körben azonban a frissebb gumikkal hajtó Hamilton visszavette az első helyet, s már nem is engedte ki azt kezei közül.

Hamilton így zsinórban ötödször nyert a spanyol aszfaltcsíkon, összességében pedig hatodszor, amivel utolérte a legtöbb barcelonai elsőséggel rendelkező német Michael Schumachert. Ennél persze sokkal fontosabb számára, hogy a 2021-es év negyedik futamán harmadszor diadalmaskodott, sikerével pedig a tabellán 14 pontra növelte előnyét Verstappennel szemben.

(A legfrissebb hírek itt)

– Nagyon szoros volt a rajt, Mas jobban elkapta, de közel maradtam hozzá, és sikerült tartanom a távolságot. Huszonkét másodperces hátrányból tudtam visszajönni, bejött a taktikánk – értékelt a verseny után Hamilton.

www.blikk.hu/sport/forma-1/hamilton-f1-barcelona/0gyfr31

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?