okt 14, 2020
19 Views
0 0

Így néz ki most a hófödte Kékestető – képek

Written by

Így néz ki most a hófödte Kékestető – képek

Mint arról már beszámoltunk: az előrejelzéseknek megfelelően leesett az első hó az Északi-középhegység csúcsain. A Kékestetőn szerda délelőttre több mint 10 centiméteres hóréteg alakult ki, amiről az MTI képeket is megosztott.

Így néz ki most a hófödte Kékestető - képek

Fotó: MTI/Komka Péter

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-bejegyzésében azt írta: Kékestetőn hajnalban csökkent a hőmérséklet 0 Celsius-fok alá, azóta változó intenzitással havazik, és hasonló a helyzet az Északi-középhegység más 900 méter körüli vagy a feletti csúcsain is. Az elmúlt órákban intenzíven havazott, így 8 órára már 9 centiméternyi, 11 órára 14 centiméternyi hó is összegyűlt a mérőállomás kertjében. Mivel a következő órákban is havazásra kell számítani, így Heves megyére az elsőfokú figyelmeztetést adták ki.

fotó: mti/komka péterFotó: MTI/Komka Péter

Felhívták a figyelmet arra is, hogy az emberek ne akarják megnézni az év első havát a Kékesen, mivel a hírek szerint fák dőltek a Mátraházától felfelé vezető útra. A jelentős mennyiségű csapadék és az erős szél mellett ennek további oka, hogy a fákon még fent volt a lombkorona is, így a vizes, tapadó hó jelentette pluszsúlyt nem bírják a fák.

ATV időjárás-jelentés 2020.10.14.

atv.hu/MTI

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20201014-igy-nez-ki-most-a-hofodte-kekesteto-kepek

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?