máj 25, 2021
12 Views
0 0

Így néz ki amikor eljárás alá vont fideszes képviselők a zárt frakcióülésre sietnek

Written by

Szokták mondani a mi vidékünkön , hogy összenő ami összetartozik még a Fideszen belül is

– nyilatkozta lapunknak Földi István, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei közgyűlés jobbikos képviselője, miután a több korrupciógyanús közbeszerzési ügyben is érintett Kovács Sándor fideszes képviselő, a saját Facebook oldalán, egy másik problémás Fidesz taggal, a közbeszerzésekkel kapcsolatos ügyek miatt szintén eljárás alá vont Boldog Istvánnal szerepelt egy fényképen.

Van akinek a politikai karrierje a bíróságon fejeződik be

– idézte Földi István az egykori kancellária minisztert Lázár Jánost, aki a másfél milliárd forintos költségvetési csalással gyanúsított szintén fideszes Simonka Györgyről beszélt.

Kovács Sándorral szemben az érintettsége nyomán, április végén rendelt el nyomozást a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság. A kormánypárti képviselő, ismerősének, barátjának cége néhány év alatt állítólag 1 milliárd forintnyi közbeszerzést nyert el a térségben. A nyomozást versenyt korlátozó megállapodás tilalma közbeszerzési eljárásban minősítéssel indult meg. 

Kovács Sándor büszkén hirdeti, hogy azzal a Boldog Istvánnal tart zárt frakcióülésre, akire a központi nyomozó főügyészség nem rég 6 év letöltendő börtönt, 5 milliós pénzbüntetést, 6,6 millió forint értékű vagyonelkobzást és 5 év közügyektől eltiltást kért

– hívta fel a figyelmet Földi István.

A Jobbik országgyűlési képviselő-jelöltje némi iróniával úgy vélte, a szabolcsi térség fideszes országgyűlési képviselője sincs túlságosan lemaradva botrányok és nyomozások terén, mivel bő termése volt neki is az utóbbi fél évben.

Valószínűnek tartom elindult ő is a „boldog útján”, de felmerül a kérdés, hogy a soron következő zárt ülést, vajon hol fogják megtartani. Szegeden? Tiszalökön? Márianosztrán?

Földi István szerint ez 2022 után bizonyosan kiderül.

alfahir.hu/2021/05/25/foldi_istvan_kovacs_sandor_boldog_istvan_zart_frakcioules

Komment írása

Article Categories:
alfahír
banner

Vélemény, hozzászólás?