ápr 28, 2021
6 Views
0 0

Igor Matovič szlovák miniszterelnök-helyettest fogadja csütörtökön Szijjártó Péter

Written by

Igor Matovič (OĽaNO) szlovák pénzügyminiszter és miniszterelnök-helyettes csütörtökön ismét Magyarországra utazik Szijjártó Péter magyar külügyminiszter meghívására – számol be a Körkép.

A találkozóra ismét magával viszi az OĽaNO, vagyis az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek pártjának magyar nemzetiségű képviselőjét, Gyimesi Györgyöt, aki a volt szlovák kormányfőt az április 9-i budapesti útjára is elkísérte.

Ezúttal a szlovákiai és magyarországi elektronikus hálózatok összekapcsolásáról fognak tárgyalni, de Gyimesi György elmondása szerint a találkozó informális részén az orosz Szputnyik V vakcináról is szó lesz.

A volt kormányfő most nem kerüli meg a szlovák diplomáciát. A találkozón ugyanis ott lesz Pavol Hamžík magyarországi szlovák nagykövet is.

Gyimesi György tájékoztatása szerint a találkozóra a Duna magyar oldalán kerül sor, Bős közelében. A felvidéki magyar politikus a szlovákiai polgárok Magyarországon történő oltásáról is szeretne tárgyalni.

Orbán Viktor is megmondta, hogy május közepétől Magyarországon mindenkit beoltanak, aki szeretné. Ez azt jelenti, hogy a határon túl élő magyarok számára is megnyitják az oltóközpontjaikat

– jelentette ki Gyimesi György, aki szerint jó lenne, ha a magyarok a szlovákiai polgárokat is beoltanák, tekintet nélkül a nemzetiségükre.

index.hu/belfold/2021/04/28/szlovakia-szijjarto-peter-igor-matovic-koronavirus-vakcina-szputnyik-v-felvidek/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Belföld · Index.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?