ápr 17, 2021
9 Views
0 0

Igazi klasszikus: mindenütt kedvelik a krumplilepényt

Written by

A svédek a rarakort rendkívül egyszerű módon készítik: a reszelt burgonyát aranybarnára hevített olajon sütik, utólag sózzák, borsozzák. Sült sertéshússal, lekvárral, hagymával, kaviárral is szívesen ízesítik, fogyasztják.

(A legfrissebb hírek itt)

Angol változat /Fotó: Shutterstock

Angol változat /Fotó: Shutterstock

A svájciak a röstihez előfőzött burgonyát használnak. Az egyszerű alapváltozaton túl, amelyet reszelés után zsíron sütnek, népszerűek a húsos szalonnával, hagymával, sonkával, illetve sajttal ízesített, gazdagított változatok is.

Svájci változat /Fotó: Shutterstock

Svájci változat /Fotó: Shutterstock

(Ez is érdekelheti: Gasztrótörténet: tudta, hogy a slambuc forgatását kártyával számolták?)

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
Ezt a hálószobatitkot csak a kismamák ismerik (x)
Férje merevedési problémáiról mesélt a kétségbeesett feleség (x)

www.blikk.hu/receptek/konnyu-vacsora/krumplilepeny-burgonya-recept/fpcess8

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?