ápr 12, 2021
12 Views
0 0

Igaly Diána utolsó üzenete a kórházból – Volt csapattársa sosem fogja kitörölni a telefonjából

Written by

A 2000-es, sydney-i ötkarikás játékokon skeetben bronz-, négy évvel később Athénban aranyérmet szerzett, többszörös világ- és Európa-bajnok klasszis csütörtökön hunyt el, két nappal azután, hogy a hazai szövetség és a családja közölte, koronavírus-fertőzés miatt kórházba került.

(A legfrissebb hírek itt)

A bajnoknő mindig erőt sugárzott magából, Vasvárinak írt utolsó üzenetében is igyekezett megnyugtatni barátját, minden rendben lesz, nem kell érte aggódni. Hittek benne, hogy együtt még megvalósíthatják kitűzött céljaikat, de a betegség összetörte az álmaikat.

– Az utóbbi három hétben nagy munkába fogtunk közösen, napi kapcsolatban voltunk. A szövetség segítségével egy utánpótlásprogramon dolgoztunk, szerettük volna újra sikeressé tenni a hazai koronglövészetet. Aznap, amikor bekerült a kórházba, még kaptam tőle egy sms-t. Soha nem törlöm ki, örökre megőrzöm Dia utolsó üzenetét. Sajnos a válaszomra már nem tudott visszaírni – mondta lapunknak megtörten Vasvári, aki az utolsó pillanatig bízott benne, a bajnoknő a koronavírust is legyőzi.

Nem csoda, hiszen együtt elképesztő utat tettek meg azóta, hogy ötven évvel ezelőtt megismerkedtek a lőtéren. Göbölös Ibolyával (66) kiegészülve két világbajnoki aranyat, egy ezüstöt és három bronzérmet értek el csapatban, nyertek kontinensbajnokságot egy második és két harmadik hely mellett.

– Nehéz most bármit mondani. Olyan érzésem van, mintha üres lenne a világ, akkora űrt hagyott maga mögött. Csak az emlékek járnak a fejemben, az a sok-sok közös munka, küzdelem és siker, amit Diával együtt értünk el. Most, hogy nincs többé, még inkább felértékelődött az együtt töltött időszak – fogalmazott Vasvári, aki felkészítő edzője is volt Igalynak. – Két kép él élénken bennem. Az a hatéves kislány, akit a szülei kihoztak a lőtérre, és az a borzasztóan erős, kitartó nő, aki a versenyeken minden akadályt legyőzött. Mindig kemény volt, most nekünk is annak kell lennünk.

(Ez is érdekelheti: Lesújtotta a barátait Igaly Diána halála)

Példakép a fiataloknak

Vasvári bízik benne, hogy Igaly sokak számára példakép marad.

– A koronglövészetet tulajdonképpen ő tartotta életben idehaza, ő volt az, aki nem csak a múltat, a jövőt jelentette számunkra. Remélem, nagyon sokáig megmarad a fiataloknak példaképnek, és amit elkezdett, folytatni tudjuk, hogy méltóképpen őrizzük az emlékét. Egy sportlövőnövendék számára elképzelni sem tudok követendőbb személyt, mint ő – mondta a Koronglövő Akadémiát vezető szakember.

Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, a Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja különböző bankok ajánlatait!


EXTRA AJÁNLÓ
Online is kérhetünk segítséget, ha bőrporblémáink vannak (x)
Kényelmesen a szabadban: hogyan öltözzünk kiránduláshoz? (x)

www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/igaly-diana-utolso-uzenet-korhaz-vasvari-erzsebet/3cxs8f6

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?