márc 31, 2021
6 Views
0 0

Idősek otthonába költözött a volt külügyminiszter

Written by

Idősek otthonába költözött a volt külügyminiszter

Kovács László volt az MSZP elnöke, három kormányban is betöltötte a külügyminiszteri posztot, és volt az Európai Bizottság adóügyi biztosa is. Most a főváros egy zöldövezeti részén él egy egyágyas, fürdőszobás apartmanban.

A Blikk azt írja, a politikus is megerősítette a hírt. Kovács László a lap szerint kiemelt ellátásban részesül, egy egyágyas, fürdőszobás apartman az övé, ahol szinte szállodai körülmények között élhet.

Az intézmény tájékoztatója szerint több millió forintot kell fizetni itt egy lakásért (ami nem örökölhető), és ehhez jön még havonta körülbelül 160 ezer forint térítési költség. Emellett egyéb szolgáltatásokhoz is hozzájuthat a bentlakó, de ez már pluszpénzbe kerül: van fodrászat, manikűr, pedikűr, kozmetika és ebédre is vendégül láthat itt bárki egy barátot, ismerőst vagy családtagot, bár ezek a lehetőségek most, a járványhelyzetben szünetelnek.

A lap felidézi, hogy Kovács László a Magyar Szocialista Párt alapító tagja, tizennyolc éven át volt országgyűlési képviselő. Külügyminisztere volt a Horn-, a Medgyessy- és a Gyurcsány-kormánynak is, ezután pedig az Európai Bizottság adó- és vámügyi biztosa lett. 2010-ben újra a belpolitika felé fordult egy ciklus erejéig, parlamenti képviselőként, egyben a párt alelnökeként működött. 2014-ben már semmilyen politikai posztért nem indult.

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210331-idosek-otthonaba-koltozott-a-volt-kulugyminiszter

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?