ápr 8, 2021
5 Views
0 0

Idősebbek számára is biztonságos gyakorlatok: tornázzunk egy székkel!

Written by

Bár a jelenlegi helyzetben ritkábban mozdulunk ki otthonról, ennek ellenére ebben az időszakban sem szabad el hanyagolnunk a rendszeres testmozgást. A mai összeállításban szereplő, otthon is könnyen elvégezhető tornához bújjunk kényelmes ruhába és készítsünk elő egy stabil széket. Ezután már kezdődhet is az edzés, amellyel átmozgathatjuk az izmainkat!

(A legfrissebb hírek itt)

Lendítés

Álljunk a szék mögé, fogjuk meg a támlát, és lendítsük hátra a jobb lábunkat, majd engedjük vissza. Ezután végezzük el a másik lábunkkal is a gyakorlatot.

Ismételjük meg nyolcszor a feladatsort.

Lendítés/ Fotó: Shutterstock

Lendítés/ Fotó: Shutterstock

Emelés

Maradjunk a szék mögött, forduljunk oldalra, és az egyik kezünkkel fogjuk meg a támlát. Emeljük a magasba először a jobb lábunkat, majd engedjük vissza. Végezzük el a bal lábunkkal is a feladatot.

Ismételjük meg nyolcszor a gyakorlatsort.

Emelés / Fotó: Shutterstock

Emelés / Fotó: Shutterstock

Döntés

Álljunk távolabb a széktől, hajoljunk előre és fogjuk meg mindkét kezünkkel a támlát – figyeljünk rá, hogy közben a törzsünk egyenes maradjon. Ezután lassan egyenesedjünk fel, és húzzuk ki magunkat.

Ismételjük meg nyolcszor a gyakorlatot.

Döntés / Fotó: Shutterstock

Döntés / Fotó: Shutterstock

Levezetés

Üljünk a szék szélére – közben vigyázzunk, hogy fel ne billenjünk –, tartsuk lazán, magunk mellett a karunkat, a törzsünk legyen egyenes és vegyünk egy mély levegőt. Hajtsuk előre a fejünket, közben fújjuk ki a levegőt. Ezután emeljük fel a fejünket és nézzünk előre, közben megint lélegezzünk egy mélyet, és folytassuk a gyakorlatot.

Ismételjük meg nyolcszor a feladatot.

Levezetés / Fotó: Shutterstock

Levezetés / Fotó: Shutterstock

Nyújtás

Üljünk le a székre, fogjuk meg kétoldalt az ülést, és a kezünkkel támasszuk meg magunkat. Emeljük fel a jobb lábunkat, nyújtsuk ki, és tartsuk meg néhány másodpercig, majd engedjük vissza. Ezután végezzük el a másik lábunkkal is a feladatot.

Ismételjük meg nyolcszor a gyakorlatsort.

Nyújtás / Fotó: Shutterstock

Nyújtás / Fotó: Shutterstock

Ne erőltessük meg magunkat

Fontos, hogy a gyakorlatokat mindig óvatosan végezzük, és figyeljünk arra, hogy közben ne erőltessük meg magunkat – csak annyiszor ismételjünk meg egy-egy feladatot, ahányszor jólesik!

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
Ezt a hálószobatitkot csak a kismamák ismerik (x)
Férje merevedési problémáiról mesélt a kétségbeesett feleség (x)

www.blikk.hu/eletmod/egeszseg/tornazzunk-egy-szekkel/5brs2rm

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk · Életmód
banner

Vélemény, hozzászólás?