jún 7, 2021
8 Views
0 0

Idős nőket raboltak ki Debrecenben, börtönt kaptak

Written by

Idős nőket raboltak ki Debrecenben, börtönt kaptak

Kilenc és hét év fegyházra ítéltek két embert, aki idős asszonyokat rabolt ki Debrecen utcáin. Fiatalkorú társukra három év javítóintézeti nevelést szabott ki a Debreceni Járásbíróság – tájékoztatta a Debreceni Törvényszék szóvivője hétfőn az MTI-t.

Dobó Dénes közölte: többrendbeli rablás, kifosztás bűntettében, valamint készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel és okirattal visszaélés vétségében mondta ki bűnösnek a vádlottakat az elsőfokú bíróság.

A tényállás szerint egy 26 éves férfi egy szintén 26 éves nővel követte el a támadásokat, néhányszor pedig egy 15 éves lány volt a segítségére.

Debrecen utcáin sétálva vagy autózva nézték ki áldozataikat: valamennyien idős, nehézkesen mozgó asszonyok voltak. Hirtelen mozdulattal kirántották kezükből a táskát, és elszaladtak. A pénzt kivették a táskából, majd a benne lévő iratokkal, bankkártyával, más értéktárgyakkal együtt eldobták.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész, az elsőrendű vádlott és védője három nap gondolkodási időt kért, a másod- és harmadrendű vádlott és védőik enyhítésért fellebbeztek.

atv.hu/MTI

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210607-idos-noket-raboltak-ki-debrecenben-bortont-kaptak

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?