jún 7, 2021
2 Views
0 0

Idős házaspár halálát okozta a lopott kocsival bedrogozva száguldozó, javítóból szökött fiú – Csak ennyit kapott a salgótarjáni bíróságon

Written by

A Nógrád Megyei Főügyészség hétfői tájékoztatása szerint a jogosítvánnyal nem rendelkező tizenhét éves fiú tavaly novemberben Karancslapujtőn ellopott egy autót. A pszichoaktív anyagoktól és nyugtatótól bódult fiatal a 21-es úton túl gyorsan hajtott, ezért egy kanyart nem tudott bevenni, s frontálisan összeütközött egy szemből érkező autóval.

(A legfrissebb hírek itt)

A balesetben a másik gépkocsiban utazó idős házaspár meghalt.

A Nógrád Megyei Főügyészség februárban emelt vádat a többszörösen büntetett előéletű, javítóintézeti nevelésből szökött, letartóztatásban lévő fiú ellen.

A Salgótarjáni Járásbíróság az előkészítő ülésen – mivel a vádlott teljes körű beismerő vallomást tett – döntést is hozott. Halált okozó, bódult állapotban elkövetett járművezetés és jármű önkényes elvétele bűntettében mondta ki bűnösnek a fiút, akit ezért hét év hat hónap börtönbüntetésre ítélt, tíz évre eltiltott a közúti járművezetéstől, valamint kötelezte a több mint kilencszázezer forint bűnügyi költség megfizetésére.

A főügyész hozzátette: a fiatalkorúakra vonatkozó büntetéskiszabási szabályok szerint a hét és fél év szabadságvesztés volt az ügyben kiszabható maximum, és az ügyészség ezt is indítványozta.

Az ítélet jogerős.

Ahogy azt a Blikk annak idején megírta, a fiú a település egy csendes utcájából kötötte el egy mozgássérült férfi autóját, azzal kezdett a halálos ámokfutásba. A fiú szintén Karancslapujtőn élt egész addig, amíg lopások miatt javítóba nem került. Onnan jutalomból hazaengedték, majd vissza is ment az intézetbe, ám aztán megszökött. Akkor okozta a lopott kocsival két ember halálát.

Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 7,7 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

www.blikk.hu/aktualis/krimi/drogos-fiatal-halalos-baleset-karancslapujto/dmw26ld

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?