okt 13, 2020
14 Views
0 0

Időközi önkormányzati választás lesz négy Veszprém megyei településen

Written by

16 perce

Veszprém Megye időközi önkormányzati választás polgármester képviselő

Polgármestert és képviselőket választanak vasárnap négy Veszprém megyei településen/ Fotó: Pexels

Polgármestert és képviselőket választanak vasárnap négy Veszprém megyei településen/ Fotó: Pexels

Blikk-információ Blikk-információ

Időközi önkormányzati választás lesz vasárnap Balatonszepezden, Balatonfűzfőn, Megyeren és Szigligeten. Mind a négy Veszprém megyei településen azért választanak polgármestert és képviselőket, mert a képviselő-testületük a feloszlásáról döntött.

Balatonszepezd jegyzője, Rozgonyi Viktória kedden az MTI-nek elmondta: a polgármesteri tisztségért négy független jelölt indul: Biró Imre, Bocskov Petrov Jordán, Selmi Gábor és Szász Péter. A négy képviselői helyre 13-an pályáznak. A választói névjegyékben 400-an szerepelnek.

(A legfrissebb hírek itt)

Balatonfűzfőn három független jelölt szeretné elnyerni a polgármesteri posztot: Bárdi-Farkas János, Gál Andrea és Szanyi Szilvia. A hat képviselői helyért 16-an indulnak – tájékoztatta Soltész Attila, a település jegyzője az MTI-t. A városban 3789 választásra jogosult szavazó van.

Megyeren 29 választó dönthet a polgármesteri poszt és a két képviselői hely betöltéséről. A falu polgármesteri tisztéért a független Komendánt Irén indul. A két képviselői helyre két független jelölt pályázik – mondta Bencze Gyöngyi, a település jegyzője az MTI-nek.

(Ez is érdekelheti: „Kutya nehéz lesz 2022-ben” – Gyurcsány Ferenc reagált a Borsodban történt választásra)

Szigligeten kilenc független jelölt pályázik a polgármesteri tisztségre: Balassa Dániel, Páhy László, Pálfi Szabolcs, Ulbert István, Baj József, Mészáros Géza, Idrányi Péter, Zsezserán Jánosné és Kaszás Lajos Attiláné Kovács Edit. A négy képviselői mandátumért 23 jelölt indul – tájékoztatta a község jegyzője az MTI-t.

Lutár Mária közölte azt is: a választói névjegyzékben 832-en szerepelnek. A négy településen a választásra jogosultak reggel hat órától este hétig szavazhatnak majd.

(MTI)

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
Újra a csúcson? Ezzel rukkolt elő a Huawei (x)
Hogyan lehet olcsóbban vásárolni kozmetikumot? Íme a titok! (x)
Veszprém Megye időközi önkormányzati választás polgármester képviselő Balatonszepezd Balatonfűzfő Megyer Szigliget

www.blikk.hu/aktualis/belfold/idokozi-onkormanyzati-valasztas-veszprem/5mcknss

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?