jún 7, 2021
16 Views
0 0

Ideológiai terjeszkedést lát bele a Fudan-ügybe az LMP társelnöke

Written by

Kanász-Nagy Máté szerint nem érteni, hogy abban mi az üzlet, ha felvesz Magyarország Kínától több, mint 500 milliárd forintnyi hitelt, majd épül a kínaiaknak egy egyetem.

Arra a felvetésre, hogy alapítványi konstrukcióról van szó és az alapítvány fogja visszafizetni a hitelt, az LMP-s politikus kitartott amellett, hogy nincs szó nyereséges üzletről, hanem „kezdetben a mi pénzünket rakják bele”, ez szerinte nem éri meg a magyar diákoknak.

Kanász-Nagy Máté úgy látja, a Fudan Egyetem kapcsán felmerül, hogy a terjeszkedés és befolyásszerzés, hiszen egy imperialista politika terméke is lehet.

Velkovics Vilmos felvetésére, ha a politikust zavarja az ideológiai befolyás, akkor az LMP miért lép szövetségre olyanokkal, mint Ujhelyi István, aki a szegedi Konfuciusz Intézet tiszteletbeli elnöke, vagy olyanokkal, mint a DK-s Oláh Lajos, aki a Kínai-Magyar Baráti Társaság elnöke, Kanász-nagy elmondta, az, hogy különböző népek baráti kapcsolatokat ápolnak, az rendben van, de – tette hozzá – a Fudan nem egy kölcsönösen jó kapcsolat, nem látni hogy ez miért jó.

Teljes beszélgetés: 

HírTV

hirtv.hu/magyarorszageloben/ideologiai-terjeszkedest-lat-bele-a-fudan-ugybe-az-lmp-tarselnoke-2522922?utm_source=feed&utm_medium=rss

Komment írása

Article Categories:
hírtv
banner

Vélemény, hozzászólás?