ápr 28, 2021
10 Views
0 0

Idén Szent József állt a hagyományos marosvásárhelyi kreativitásvetélkedő fókuszában

Written by

A főegyházmegyei vetélkedő a hagyományokhoz híven minden iskoláskorú gyereknek, fiatalnak lehetőséget biztosít kreatív képességeik versenyszerű bemutatására. A vetélkedő az országosan is elismert hivatalos megyeközti (regionális) versenyek között szerepel, szervezője a II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Teológiai Líceum, társszervezői a Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség és a marosvásárhelyi Pro Vita Cristiana Alapítvány.

Az elmúlt években jellemzően ezer feletti résztvevővel zajlott a vetélkedő. Tavaly azonban a járványhelyzet miatt elmaradt, és csak néhány szekcióját szervezték meg novemberben.

A személyes jelenlét sajnos ebben az évben sem volt lehetséges a versenyen, ennek ellenére hat megye (Bihar, Fehér, Hargita, Kovászna, Maros és Temes) 32 iskolájából több mint 350 diák vett részt, akik felkészülését negyven irányítótanár segítette. „Nagy öröm és hála, hogy a diákok az online lehetőség akadályaival is könnyedén megbirkóznak, és nem hátrálnak meg” – mondta Tamási Zsolt főszervező az április 23-án délután tartott ünnepélyes megnyitón.

A legtöbb versenykategóriában az előre beküldött munkákat és videofelvételeket értékelte a zsűri. A szavalat és irodalom kategóriák online élő bekapcsolódással zajlottak szombat délelőtt. Mindkét kategóriában az előző héten tartottak egy technikai próbát, ami segített abban, hogy a verseny gördülékenyebb legyen.

A verseny záróakkordja az április 24-én, szombat délután tartott ünnepélyes szentmise és díjkiosztó volt. A nyertesek munkáját értékes könyvjutalmakkal és érmekkel, valamint különdíjakkal jutalmazták a szervezők. Mind a nyitó, mind a záró szentmisét követhették az érdeklődők a marosvásárhelyi Keresztelő Szent János-templom YouTube-csatornáján keresztül. 

Az elkészült alkotásokból – az alkotók beleegyezésével – rövidesen egy online tárlatot is szeretnének nyitni, hogy az alkotások legalább a szervező iskola, a Marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Líceum honlapján megtekinthetőek legyenek.

Forrás: Romkat.ro

Fotó: Molnár Miklós Csaba

Magyar Kurír

magyarkurir.hu/hirek/iden-szent-jozsef-allt-hagyomanyos-marosvasarhelyi-kreativitasvetelkedo-fokuszaban

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
magyarkurir · News
banner

Vélemény, hozzászólás?