máj 26, 2021
20 Views
0 0

Idén sokkal könnyebb útja lesz a Fradinak a BL-ben, az első két körben kiemelt lehet a magyar bajnok

Written by

Főként saját teljesítménynek, és némi szerencsének köszönheti a Ferencváros, hogy az idei BL-selejtezők első két körében kiemelt lehet. Ehhez már csak apró dolog kell, ami szerda este el is dőlhet, de legalábbis nagy esély van rá.

(A legfrissebb hírek itt)

A Fradi a tavalyi szereplésével 13,5 pontos UEFA koefficienssel állt. Ezzel már egészen biztos volt, hogy az első selejtező körben kiemelt lesz, és a legerősebb csapatokat, így például a Slovant, a Ludogorecet, vagy a Dinamo Zagrebet egészen biztosan elkerüli. Még három bajnok neve nem ismert, de első körben talán éppen az az izraeli Maccabi Haifa lehet a legerősebb, akinek a végső sikerével a második körben is kiemelt lehet a csapat.

Az első körben így a finn, az északír, a fehérorosz, az azeri, az ír, a walesi, a norvég (Bodö/Glimt lett tavaly az első), a szlovén (Mura), vagy bosnyák, albán, örmény, luxemburgi bajnokot kaphatjuk. Ezek azért könnyebben teljesíthető feladatok.

A Fradinak szerda este azért kell szorítani, hogy a Maccabi Haifa idegenben legyőzze a Ironi Kiryat Shmona csapatát, amelyet ebben a szezonban már háromszor megtette. Így a Haifa lesz a bajnok, ezzel egy olyan csapat kerül a BL-be, amelynek sokkal kevesebb UEFA-pontja van, mint a Fradinak. Így ha magyar bajnok továbbmegy az első körből, egészen biztosan bekerül a legjobb tíz kiemelt csapat közé. Ott már komolyabb ellenfelek is lehetnek, de a görög, a svájci, a szerb, a svéd és a lengyel bajnokot is elkerüljük még.

A Maccabi Haifa mellett mindezt annak is köszönheti a Fradi, hogy Azerbajdzsánban és Szlovéniában is a jóval kevesebb koefficienssel rendelkező csapat lett a bajnok (a Qarabah helyett a Nyeftcsi, illetve Maribor helyett a Mura). Illetve annak is, hogy a Chelsea bajnoki helyezéssel bejutott a BL-be, így mint BL-döntős, a számára fenntartott hely megüresedett, ezzel pedig a Slavia Praha csak a harmadik körben csatlakozik be a selejtezőkbe.

A BL első két selejtezőjének sorsolását június 15-16-án rendezik. Az első párharca pedig július 6-7, illetve július 13-14-én kerül sor. A tavalyival ellentétben, idén már oda-visszavágós rendszerben zajlanak a selejtezők.

www.blikk.hu/sport/magyar-foci/labdarugas-ferencvaros-bajnokok-ligaja/x1cejpb

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?