ápr 28, 2021
2 Views
0 0

Idén drágább lesz a strandolás

Written by

Várhatóan hétvégétől fogadhatnák újra látogatóikat az intézmények, miután 4 millióan megkapják legalább az első oltást. Több fürdő 10%-os áremeléssel várja vissza vendégeit az RTL Híradó szerint a majdnem fél évig tartó kényszerszünet miatt. Boros László Attila, a Magyar Fürdőszövetség elnöke indokoltnak tartja az árak emelését, hiszen a cégeknek, amelyeknek az elmúlt időszakban elmaradtak a vendégeik, fedezni kell a megemelkedett költségeket.

A legtöbb szolgáltatás drágul az újranyitás alkalmával. „Drágulnak az élelmiszerek, amelyet a vendéglátóegységek beépítenek majd az áraikba, így a vendégek becslések szerint akár 10-15 százalékkal magasabb cechre számíthatnak majd a járvány előtti időszakhoz képest” – mondta korábban a Portfolio megkeresésére Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke.

Az operatív törzs szerdai tájékoztatóján elhangzott vakcinaszállítási adatokkal frissítettük a modellünket és most úgy látjuk, hogy vagy április 29-én csütörtökön estére, vagy péntek délelőttre elérhetjük a 4 millió elsőre beoltottat Magyarországon, így elvileg akár már péntektől bekövetkezhet a gazdaság szélesebb értelemben vett nyitása a már védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek. Ennek részleteit már hétfőn közzétették, tehát a kormány is készül rá, hogy napokon belül elérjük ezt a fontos határt.

Címlapkép: MTI/Sóki Tamás

www.portfolio.hu/gazdasag/20210428/iden-dragabb-lesz-a-strandolas-480818

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Gazdaság · portfolio.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?