ápr 16, 2021
13 Views
0 0

Idén áprilistól az SMA-s betegek számára elérhetővé válik hazánkban a Zolgensma nevű génterápiás gyógyszer

Written by

Idén áprilistól az SMA-s betegek számára elérhetővé válik hazánkban a Zolgensma nevű génterápiás gyógyszer

Az SMA-ban szenvedő magyar betegek számára kulcsfontosságú megállapodást kötött a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő, idén áprilistól egyedi méltányosság alapján elérhetővé válik hazánkban a Zolgensma nevű génterápiás gyógyszer – jelentette be közösségi oldalán Kásler Miklós.

Az egészségügyért is felelős Emmi minisztere emlékeztetett: A rendkívül drága készítmény alkalmazására korábban szinte kizárólag közösségi adakozással nyílt lehetőség Magyarországon. Megjegyezte azt is, hogy az érintett kisgyermekekért formálódott összefogás erejét mutató, felemelő és megható történeteket ismerhettünk meg az utóbbi években ennek kapcsán, azonban a jövőben TB-finanszírozással is elérhető lesz a gyógyszer. Az új megállapodás értelmében a gerinc eredetű izomsorvadásban szenvedő honfitársaink hamarabb és könnyebben juthatnak majd hozzá nélkülözhetetlen kezelésükhöz – tette hozzá bejegyzésében a miniszter.

Forrás: Kásle Miklós Facebook-oldala ; Fotó: Facebook

pestisracok.hu/iden-aprilistol-az-sma-s-betegek-szamara-elerhetove-valik-hazankban-a-zolgensma-nevu-genterapias-gyogyszer/

Komment írása

Article Categories:
pestisracok
banner

Vélemény, hozzászólás?