márc 31, 2021
8 Views
0 0

Húsvétra lezárják Olaszországot

Written by

Olaszországot húsvétra teljesen lezárják, és a szigorú korlátozásokat egészen április végéig fenntartják a római kormány szerdai rendelkezése szerint, amely szankciókat is tartalmaz a vakcinázást elutasító egészségügyi dolgozók számára.

Olaszországban átlépte a tízmilliót az oltásban részesült lakosok száma,

közülük 3,1 millióan kaptak már második dózist. A korábban nem hatékonyan működő regisztrációs rendszert az olasz posta vette át. A tervek szerint a vakcinázás április közepétől a gyógyszertárakban is megkezdődhet. Péntektől az egész országot ismét teljesen lezárják, vagyis minden tartomány úgynevezett vörös zónába lép át, ami azt jelenti, hogy

egésznapos kijárási tilalom lesz érvényben, az élelmiszerüzleteket kivéve lezár a kereskedelem és a vendéglátás, mely kizárólag elvitelre dolgozhat.

Húsvét napjaiban az olaszok kizárólag engedéllyel hagyhatják el otthonukat: a rokonlátogatások napi egyszer engedélyezettek úgy, hogy legfeljebb két felnőtt csatlakozhat az egy háztartásban élőkhöz. A misékre a lakóhelyhez legközelebbi templomba lehet elmenni. Április 7-től sem törlik el a szigorú korlátozásokat. Sajtóinformációk szerint elkészült az oltást megtagadó egészségügyi dolgozókat szankcionáló jogszabály-tervezet. 

Az első vázlat szerint a védőoltásra nemet mondó orvosok, ápolók és az egészségügyi személyzet más tagjait olyan munkakörbe helyezhetik át, ahol nincsenek kapcsolatban emberekkel. Ha ilyen lehetőség nem adódik, akkor felfüggeszthetik őket bérezésük ideiglenes megvonásával. A rendelet december 31-ig lesz hatályban.

Az egészségügyi miniszter korábban úgy nyilatkozott, kevesen tagadták meg az oltást, de pontos adatot nem közölt.

index.hu/kulfold/2021/03/31/olaszorszag-koronavirus-oltas-szankcio-egeszsegugy-orvosok/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Index.hu · Külföld
banner

Vélemény, hozzászólás?