ápr 5, 2021
5 Views
0 0

Húsvéti tojásokra írt üzenetekkel is tiltakoztak az elnyomó hadsereg ellen Mianmarban

Written by

Húsvéti tojásokra írt üzenetekkel folytatták a tiltakozásokat vasárnap Rangunban a katonai diktatúra ellen, számos kép bejárta a világsajtót, a legtöbben az első számú vezető Min Aung Hlaing tábornok lemondását követelték a tojásfeliratokon – adta hírül az MTI. A tiltakozó tömegek mellett szólaltak meg egyházi és ellenzéki politkai vezetők is.

A húsvét a jövőről szól, Mianmar népére pedig ragyogó jövő vár egy föderális demokráciában

– írta közleményében a feloszlatott civil kormány egyik keresztény tagja.

Jézus feltámadt – halleluja! Mianmar is feltámad!

– jelentette ki Twitter-üzenetében Charles Bo bíboros, a mianmari katolikus egyház legmagasabb rangú főpapja.

A délkelet-ázsiai országban a hadsereg február elején vette át a hatalmat, azóta szinte folyamatosak a tüntetések. A mianmari Politikai Foglyokat Támogató Egyesület (AAPP) szerint szombat estig 557 ember vesztette életét, 2658-an pedig őrizetben vannak, köztük azok is, aki a múlt héten a CNN hírtelevízió munkatársainak nyilatkoztak. 

A határ menti Karen államban még légitámadást is végrehajtottak.

Péntek este vádat emeltek a televízió, a közösségi média és a sajtó tizennyolc prominens képviselője ellen is az országban, mert a katonai kormány szerint lázadásra és parancsmegtagadásra szólították fel a katonákat. Többen, köztük egy ismert blogger elrejtőztek a hatóságok elől.

index.hu/kulfold/2021/04/05/mianmar-diktatura-junta-hadsereg-elnyomas-azsia-husveti-tojasok-tuntetesek-media-bebortonzes/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Index.hu · Külföld
banner

Vélemény, hozzászólás?