máj 26, 2021
28 Views
0 0

“Hú, csávókám! Hát azért ez nagyon lent van!” – üzente Gyurcsány az őszödöző Orbánnak

Written by

Kora este is folytatódott a szópárbaj a volt és a mostani kormányfő között. Gyurcsány szerint Orbán ventillál.

Folytatódott a rég látott intenzitású Orbán-Gyurcsány párbaj a Facebookon, ezúttal Gyurcsány Ferenc DK-elnök és az őszödi beszéd előadója reagált egy videóban arra, hogy Orbán Viktor miniszterelnök és a komplett Fidesz(-média) egész nap a 15 éves beszéd témáján ül.

A címben említett mondattal kezdődik a videó, amin Gyurcsány egy laptop előtt ül: „Hú, csávókám! Hát azért ez nagyon lent van!” Az van lent, hogy Orbán ennyit foglalkozik azzal, hol voltak az emberek 2006. május 26-án. Gyurcsány válasza is megvan erre:

Ventillálsz, nyilvánvalóan problémád van. Beakadt ez nálad.

Gyurcsány arról elmélkedik még szinte suttogva, hogy a kormányfőnek, tehát Orbánnak az országgal kellene foglalkoznia, az ellenfelek kritizálása az ellenzék dolga. Visszakérdez ekkor, vajon Orbán hol volt, amikor (felsorolás jön):

  • amikor a lánya a saját lábára állt,
  • amikor a veje az egyik leggazdagabb embere lett az országnak,
  • amikor az apja követ szállít mindenhova drágán,
  • amikor a gyerekkori jóbarátja háromszor olyan gazdag lett, mint Elton John.

Szerinte a választások előtt ezekre a kérdésekre kell válaszolnia Orbánnak, nem vele foglalkoznia 1989 óta (itt egy archív felvételt bejátszik, amin a fiatal Orbán magyarázza, hogy a KISZ-esek közül milyen nehéz tárgyalópartner Gyurcsány). Végül rátér az ELK*RTUK című filmre, ami az őszödi beszéd következményeit dolgozza majd fel, és ma jött ki az előzetese. Elmondja, az erre költött 800 millió forint közpénzt másra is lehetett volna áldozni (bár Kálomista Gábor producer nem említett olyat, hogy a film teljes büdzséje állami pénz lenne).

Gyurcsány végül azt ajánlja politikai ellenlábasának, ha ennyire érdekli ő, akkor lájkolja, kommentelje, kövesse be a közösségi médiában.

24.hu/belfold/2021/05/26/gyurcsany-orban-hajba-kaptak-facebook-oszodi-beszed/

Komment írása

Article Categories:
24.hu · Belföld
banner

Vélemény, hozzászólás?