máj 26, 2021
13 Views
0 0

"Hú, csávókám! Hát azért ez nagyon lent van!" – Gyurcsány Ferenc parádés videóban reagált Orbán Viktor őszödözésére

Written by

Mint azt a Blikk is megírta, ma van az elhíresült őszödi beszéd tizenötödik évfordulója. Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök ezen a napon, 2006. május 26-án az MSZP zárt frakcióülésén beszédet mondott Balatonőszödön, melyben nyers őszinteséggel gyakorolt önkritikát maga és pártja munkássága felett, beismerte, hogy kormányzásuk alatt hazudtak az embereknek, illetve eltitkolták milyen megszorításokra készülnek.

(A legfrissebb hírek itt)

Az ülésen készült hangfelvétel 2006 őszén szivárgott ki, s utcai zavargásokat eredményezett, amelyek a miniszterelnök bukásához vezettek. A történetből fikciós nagyjátékfilm is készül, amelynek előzetesét itt tekintheti meg. Az évfordulóra tekintettel a beszéd egy részét Orbán Viktor kormányfő is kiposztolta a Facebook-oldalán, amelyet Gyurcsány Ferenc nem hagyott szó nélkül. A Demokratikus Koalíció elnöke előbb kommentben reagált, majd egy videót maga is közzétett.

„Hú, csávókám! Hát, azért ez nagyon lent van. Hogy te 2021 májusában azzal foglalkozol, hogy hol voltak az emberek 15 évvel ezelőtt, 2006. május 26-án, hát, ez nagyon lent van. Ventillálsz, nyilvánvalóan problémád van. Beakadt ez nálad. Na, de szólnék, hogy te vagy a miniszterelnök. Az országgal van neked dolgod, te nem ellenzéki politikus vagy. Félrevisz a puskád. Ellenzéki politikus az természetesen mond ilyeneket a kormányfőről. De szólok: nem én vagyok a kormányfő. Te! Na, szóval akkor kérdezzük meg azt, hogy te hol voltál? Mert az szerintem jobban érdekli az embereket. Te hol voltál, amikor a lányod a mi pénzünkből a saját lábára állt. Na, ez izgalmas, mi? Vagy hol voltál akkor, amikor a vejed, a lányod férje egyik leggazdagabb embere lett az országnak? Erre én is kíváncsi lennék, hogy mit csináltál. Vagy amikor apád, ha kell, ha nem, követ szállít mindenhova. Dupla annyiért, mint bárki más. Gazdag ember lett belőle, ahogy látom. Vagy mondd, hol voltál akkor, amikor, tudod, a gyerekkori barátod, ez a gázos csávó, ez olyan gazdag lett, hogy ha jól hallom, háromszor olyan gazdag, mint Elton John?” szegezi a kérdéseket Orbán Viktornak Gyurcsány Ferenc, aki kimondja: a kormányfőnek nem vele kellene foglalkoznia, hanem kormányoznia kellene.

A teljes videó itt érhető el:

Íme, Orbán Viktor Facebook-bejegyzése, amelyre Gyurcsány Ferenc reagált:

„15 éve történt. Ki hol volt, amikor először hallotta az őszödi beszédet?” írta a posztban korábban a miniszterelnök.

Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 7,7 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

www.blikk.hu/aktualis/politika/gyurcsany-ferenc-reagalt-orban-viktor-bejegyzes-oszodi-beszed/pb4l7e2

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?