febr 18, 2021
6 Views
0 0

Hosszú távon immunisak a koronavíruson átesett betegek

Written by

A koronavíruson átesettek hosszú távon immunisak a fertőzés ellen − derült ki az Innsbrucki Orvostudományi Egyetem kutatásából, amelyet az egyik tavalyi gócponton, a tiroli Ischgl településen végeztek.

Már 2020 áprilisában vizsgálták a helyieket, hogy milyen mértékben termel a szervezetük antitestet, ami a későbbiekben megóvhatja őket egy esetleges további megbetegedéstől. A tiroli tudósok novemberben újra megvizsgálták az érintett populációt.

A 900 emberen végzett kutatás eredménye azt mutatta, hogy 

a megszerzett immunitás még 7 hónap elmúltával is stabilan jelen van,

a felmérésben részt vevők 90 százalékánál még mindig kimutatható volt az antitestek jelenléte.

A kutatás célja az volt, hogy megtudják, mekkora a lakosság átfertőzöttsége, milyen mértékben és meddig képesek a betegségen átesettek megfelelő immunválaszt kialakítani, és ezáltal hogyan reagálnak a járvány egy következő hullámára.

Az egyetem virológus professzora elmondta:

a tanulmány eredményeiből az is következik, hogy a lakosság 40-45 százalékos átoltottsága elegendő lehet ahhoz, hogy a társadalom egésze kellőképpen immunis legyen a koronavírussal szemben. Korábban ezt minimum 60 százalékosnak vélték.

Ausztriában az elmúlt 24 órában 1967 embernél igazolták újonnan a vírusfertőzést, ez jelentős növekedést mutat az előző napok adataihoz képest. A kórházban ápoltak száma 1307, az intenzív kezelésre szorulók 258-an vannak. Az elmúlt napon 22-en haltak meg a betegség miatt.

index.hu/techtud/2021/02/18/koronavirus-immunitas-virologia-ausztria-kutatas/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Index.hu · Tech-tudomány
banner

Vélemény, hozzászólás?