máj 3, 2021
11 Views
0 0

Hosszú idő kellett ahhoz, hogy Dobrev Klára elvállalja a miniszterelnök-jelöltséget

Written by

Hosszú idő kellett ahhoz, hogy Dobrev Klára elvállalja a miniszterelnök-jelöltséget

A Demokratikus Koalíciónak viszont nem volt más jelöltje rajta kívül. Vadai Ágnes szerint az előválasztás arra lesz jó az ellenzéki pártoknak, hogy megtanulják, hogyan kell együtt dolgozni.

Ahogy arról portálunk is beszámolt, Dobrev Klára lesz a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje az ellenzéki előválasztáson. 

A DK alelnöke szerint nem volt más jelölt Dobrev Klárán kívül. Vadai Ágnes elmondása szerint hosszú idő kellett ahhoz, hogy Dobrev elvállalja a feladatot, amit meg is ért.

Mint mondta, hamarosan elkészül és társadalmi vitára bocsátják a közös minimum programot. Szerinte inkább hangsúlybeli eltolódások lesznek a pártok között. Dobrev arra tesz kísérletet, hogy minél több szavazattal, minél több emberhez eljutva, az általa erősebben hangsúlyozott programok kerüljenek be a kormányprogramba. Vadai arról is szólt, hogy Dobrev Klára programja a közös ellenzéki program lesz, emellett viszont vannak „szívügyei”. Ilyen például a nyugdíj kérdése, a családi pótlék, vagy a közmű-minimum.

Dobrev Klára a vasárnapi bejelentésen arról beszélt, készen áll arra, hogy a DK, a Momentum, a Jobbik, az MSZP, a Párbeszéd, az LMP támogatásával “együtt visszavegyük hazánkat”, amit a Fidesz elvett, és egy új, európai köztársasági korszak köszöntsön Magyarországra.

Az előválasztás pont arra jó, hogy megtanulják, hogyan kell együtt dolgozni. Vadai leszögezte, bárki is nyeri a versenyt, jövő áprilisban együtt kell dolgozni.

Hivatalos: Dobrev Klára a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210503-hosszu-ido-kellett-ahhoz-hogy-dobrev-klara-elvallalja-a-miniszterelnok-jeloltseget

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?