márc 31, 2021
2 Views
0 0

Hosszú évek után újra képernyőn a legendás bemondó: itt láthatják a nézők

Written by

Az a bársonyos, andalító hang… Olyan hatással volt a nézőkre, ez a különleges orgánum, hogy lányok, asszonyok próbáltak kapcsolatba lépni vele. Mohai Gábor élete azonban még véletlenül sem a hódításokról, a felszínes örömökről szólt. A Debreceni Egyetemen népművelés-könyvtáros szakon szerzett diplomát majd az Eötvös Lóránd tudományegyetemen folytatta tanulmányait és közben négy évig játszott a Debreceni Csokonai Színházban. Mégsem színész lett belőle – hanem az ország egyik legnépszerűbb, legkarakteresebb bemondója.

(A legfrissebb hírek itt)

– A versek, a költészet jelenti számomra az élet csúcspontját. Imádok szavalni, belemerülni költők, léleksimogató verssoraiba. 1978-ban kerültem a Magyar Rádióhoz, ám azt megelőzően már országos szavalóversenyt nyertem. Előadóművészi működési engedélyem volt. A családnak nem mondtam, hogy felvételizek a rádióba. Aztán amikor sikerült, mindenki büszke volt rám, hogy olyan társaságba kerültem, mint Bőzsöny Ferenc, P. Debrenti Piroska, Körmendy László és a többiek. Huszonhét évig dolgoztam párhuzamosan a televízióban és a rádióban. Nem is kellene múlt időben beszélnem erről, hiszen a mai napig mikrofon mögött ülök, a Kossuth és Bartók Rádióban… – mondta lapunknak Mohai Gábor.

A műsorvezető olyannyira aktív, hogy ma a Paramount Network csatornán ismét bemondóként vállal szerepet.

Amikor felhívtak a csatornától, hogy április 1-jén szeretnék, ha képernyőre kerülnék, azt gondoltam, ez valamiféle áprilisi tréfa. Ám meggyőztek, ez nagyon is komoly, és ha elvállalom, boldogok lesznek, alighanem a nézőkkel együtt. Persze képtelen voltam nemet mondani, hiszen ez volt az életem egyik fontos szelete, felkonferálni műsorokat, híreket mondani, megosztani a nézőkkel – tette hozzá.

A legendás tévés magánéletéről elvétve nyilatkozott, vagy inkább sehogyan sem.

Egyedül élek, de nem vagyok magányos. Van két kutyám, imádom őket. Egy gyönyörű kertes házban lakom Pesthidegkúton, harmóniában a természettel és olykor önmagammal, a körülöttünk lévő világgal. Csakhogy ezt mostanában egyre kevésbé érzem. Már nyomaszt, ami velünk, körülöttünk történik, a kert sem ad megnyugvást. Megkaptam mindkét oltást, de óvatos vagyok. Imádok utazni, Görögország és Ausztria a két kedvenc célállomásom, de bevallom, nem vagyok elég bátor ahhoz, hogy újra útnak induljak. Dolgozom a Bonum katolikus televízióban és immár hat éve a Kossuth és Bartók Rádióban. Komolyzenei hangversenyeket konferálok fel, és leginkább a versek, Petőfi Sándor, és Szécsi Margit költészete tölti ki az életemet. Próbálok erőt meríteni a közönség szeretetéből. Hiszem, hogy túljutunk ezen az időszakon. A hit ezen is átsegít… – bizakodott Mohai Gábor.

(Ez is érdekelheti: Elképesztő: szinte semmit, sem változott: így néz ki most a legendás magyar tévébemondó)

Mohai Gábor 1979-től 27 évig dolgozott az MTV-nél

Mohai Gábor 1979-től 27 évig dolgozott az MTV-nél

Cseréje le autóját biztonságosabbra!

Itt a rossz idő, ha finanszírozást keres autócseréhez, a Bank360 autóhitel kalkulátorával könnyen összehasonlíthatja különböző bankok ajánlatait.


EXTRA AJÁNLÓ
Íme 6 limitált beautybox, ha rajong különleges szépségápolókért (x)
Ha tavasz, akkor megújulás – kezdjük magunkkal a rendrakást! (x)

www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/mohai-gabor-kepernyo-bemondo/7nxe746

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?