jan 13, 2021
4 Views
0 0

Hősök vagytok! Több száz családnak segített már az alapítvány: házról házra járnak a jó tündérek

Written by

Hősök vagytok! kampányunk következő szereplője Szomolányi Tímea (47), aki a TündérPakk Közhasznú Alapítvány önkénteseivel szállít gyermekeit egyedül nevelő édesanyáknak bútort, ruhát, hátrányos helyzetű családoknak, ha kell, tartós élelmiszert, magányos idős embereknek tűzifát. Legutóbb a zuglói Dr. Mező Ferenc Általános Iskolába vittek gumikesztyűt és szájmaszkot az ott dolgozó takarítóknak.

Timi kétgyermekes édesanyaként, főállásban, a nap 24 órájában immáron hat éve vezeti az alapítványt. Tapasztalatai szerint a koronavírus miatt több száz család került kiszolgáltatott helyzetbe, rengetegen veszítették el megélhetésüket egyik napról a másikra. Segítő kezet viszont nem sokan nyújtanak nekik. A családsegítők, önkormányzatok nagy része bezárt, így egyre többen kopogtatnak most be az alapítványhoz segítségért.

(A legfrissebb hírek itt)

Tímea (balról a második) a TündérPakk Alapítvány meglepetéseit a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet gyermek osztályának is elvitte, hogy megkönnyítsék a gyógyulást

Tímea (balról a második) a TündérPakk Alapítvány meglepetéseit a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet gyermek osztályának is elvitte, hogy megkönnyítsék a gyógyulást

A mai napig nagyon sok ember nem került vissza a munka világába. A rászoruló családok tagjai pedig egyébként is olyan munkakörökben, például takarítóként, kisegítőként dolgoztak, amelyeket jelenleg nem igazán szeretnének feltölteni a cégek. Ezek az emberek korábban is keveset kerestek, megtakarításuk nem volt, albérletben élnek. Kapcsolatban állunk sok olyan családdal, ahol szó szerint éheznek, a számlákat pedig nem tudják kifizetni – mesélte lapunknak Timi. Ahogy mondta: a legnagyobb szüksége tartós élelmiszerre van a családoknak, emellett vannak felajánlások, melyekért sorban állnak az emberek. Ilyen a bútor, a hűtő, a mosógép.

Sajnos, a második hullámban már az emberek adakozókedve is lankad. Ahogy érkezik be hozzánk pénz, megyünk is élelmiszert vásárolni, krumplit, hagymát, olyan dolgokat, amikből akár egy hónapig is lehet ételt tenni az asztalra. 4-5, illetve 8-9 fős csomagokat állítunk össze. Jövő héten 46 családhoz, köztük nyugdíjasokhoz is megyünk – folytatta az alapítvány létrehozója. Tavasszal 11 hét alatt 7,5 millió forintot gyűjtöttek össze, ebből 700 családnak tudtak tartós élelmiszert vásárolni. Számos családsegítővel állnak kapcsolatban, ők segítenek nekik abban, hogy eljussanak a rászorulókhoz, de sokan személyesen vagy levélben keresik fel őket. Timi és csapata családról családra, házról házra jár ott, ahol a legnagyobb szükség van most a segítségre.

Egy zuglói látássérült házaspárt és lányukat is támogatta Tímea csapata, az apuka a Covid miatt vesztette el az állását

Egy zuglói látássérült házaspárt és lányukat is támogatta Tímea csapata, az apuka a Covid miatt vesztette el az állását

(Ez is érdekelheti: Három gyermeke mellett másokért is dolgozik: egyedül maradt anyáknak segít Katalin)

Így segíthet

Amennyiben segítené az alapítvány munkáját, a következő számlaszámon megteheti: Magnet Bank. 16200120-18541478 Külföldről: IBAN: HU 1816200120-18541478-00000000. A szervezet teljes neve: TündérPakk Közhasznú Alapítvány Szervezet. Az alapítvány folyamatos dokumentációt végez, így bárki nyomon követheti, hova került az adománya.

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
Mit üzennek nekünk az álmaink? Segítünk megfejteni! (x)
A szorgalom itt megtérül – Építsük karrierünket a GE-nél! (x)

www.blikk.hu/aktualis/belfold/tunderpakk-kozhasznu-alapitvany-csaladok-segitseg/ss88lmr

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?