máj 27, 2021
13 Views
0 0

Horn Gábor elmondta, hogyan nyerhet meg magának “csalódott fideszeseket” az ellenzéki összefogás

Written by

Horn Gábor elmondta, hogyan nyerhet meg magának “csalódott fideszeseket” az ellenzéki összefogás

Pálinkás József is elindul az ellenzéki miniszterelnök-jelölti előválasztáson. A Tudományos Akadémia korábbi elnöke az Új Világ Néppárt jelöltjeként száll harcba az előválasztáson. Pálinkás a szerdai Egyenes Beszédben úgy fogalmazott: egy pragmatikus polgári középpártként új szavazókat tudnak az ellenzéki összefogásnak hozni. Márki-Zay Péter a Startban pedig egy közös, keresztény, polgári párt létrehozásáról beszélt. Az ATV Híradó riportja.

Már 6 miniszterelnök-jelölt van az ellenzéki oldalon

2022-ben az eddigiekkel ellentétben csak egy kihívója lesz Orbán Viktornak a miniszterelnöki versenyben. Az ellenzék előválasztáson dönti el, hogy ki lesz a közös miniszterelnök-jelölt és Orbán Viktor kihívója. A versenybe most egy újabb jelölt szállt be: a Tudományos Akadémia korábbi elnöke, Pálinkás József. A Új Világ Néppárt miniszterelnök-jelöltje az ATV Egyenes Beszéd című műsorában úgy vélekedett, hogy „pragmatikus polgári középpártként” „kiegyensúlyozó” szerepük lehetne a parlamentben és a következő kormányban. Pálinkás József szerint vannak olyan jelöltjeik, akik képesek arra, hogy kivezessék az országot ebből „a nagyon nehéz helyzetből”.

Azzal, hogy az Új Világ Néppárt elnöke is beszállt a versenybe, már hat miniszterelnök-jelölt van az ellenzéki oldalon: Márki-Zay Péter, Jakab Péter, Fekete-Győr András, Dobrev Klára, Karácsony Gergely és Pálinkás József.

Az ATV Start című műsorában Márki-Zay Péter egy jövőbeni együttműködésről beszélt Pálinkás József pártjával. Úgy vélekedett, hogy a választások után szükség lesz egy „jobboldali, keresztény értékrendet valló polgári politikai pólusra”, az MTA korábbi elnökének pártja pedig szerinte éppen ilyen.

Horn Gábor szerint az Új Világ Néppárt megjelenése azért fontos, mert így az ellenzéki összefogás azt üzenheti: nem egy baloldali tömb áll a Fidesszel szemben, hanem egy széles körű összefogás.

Úgy véli, hogy azok számára, akik „csalódtak a Fideszben”, alternatívát jelenthet Pálinkás pártja. Az pedig, hogy egy ilyen „fontos figura”, Orbán Viktor egykori minisztere, az MTA korábbi elnöke is beszáll az ellenzéki összefogásba, azt bizonyíthatja, hogy ez a koalíció túlmutat a Gyurcsány-féle világon, amit próbálnak ráerőszakolni 

– magyarázta híradónknak.

Az előválasztás miniszterelnök-jelölti versenye két fordulós lesz. Az első kört szeptember 18-a és 26-a között rendezik, a legjobb három jelölt október 4-e és 10-e között, a második fordulóban dönti el, hogy ki lesz Orbán Viktor kihívója.

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210527-horn-gabor-elmondta-hogyan-nyerhet-meg-maganak-csalodott-fideszeseket-az-ellenzeki-osszefogas

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?