ápr 17, 2021
6 Views
0 0

Horn Gábor: a megjelent tervezet reális, igaz, vannak még nyitott kérdések

Written by

Horn Gábor: a megjelent tervezet reális, igaz, vannak még nyitott kérdések

Egy belső levelezés adatait hozta nyilvánosságra a Debreciner nevű internetes portál az őszre tervezett ellenzéki előválasztás részleteiről az MSZP-s Kunhalmi Ágens szerint. A politikus ugyanakkor állítja: minden megjelent információ helytálló. A Republikon Intézet vezetője arra emlékeztet: bár a kiszivárgott menetrend reális, az továbbra is nyitott kérdés, hogy online formában is lehet-e majd szavazni az előválasztáson. Az ATV Híradó erről, és az ellenzéki előválasztás további eseményeiről is folyamatosan beszámol. Az ATV Híradó riportja.

Ma délelőtt újabb jelöltjét mutatta be a Jobbik, az őszre tervezett ellenzéki előválasztásra. Bár a pártok korábban arról nyilatkoztak, hogy az ellenzéki jelöltek legesélyesebbjeiről szóló voksolás részleteit csak később, közös kiállással ismertetik, pénteken a Debreciner nevű portálon részletes menetrend jelent meg az előválasztásról. Eszerint az első fordulót szeptember 18-a és 26-a között rendeznék, a másodikat október 4-e és 10-e között. A portál szerint egy héten belül mind a 106 egyéni választókerületben megalakulnak a helyi előválasztási bizottságok, és létrejön a hat párt delegáltjaiból álló Országos Előválasztási Bizottsági is.

Az ellenzéki pártok közül egyedül az MSZP ismerte el hivatalos információként a kiszivárgott tervezetet. A Debreciner azt írta: a jelöltek július 26-ától jelentkezhetnek és augusztus végén vehetik fel az aláírásgyűjtő íveket. Az ajánlásokat szeptember 6-áig kell majd leadniuk. Horn Gábor, a Republikon Alapítvány vezetője azt mondja: a megjelent tervezet reális, igaz, vannak még nyitott kérdések. Példaként említette az előzetes regisztráció nélküli online szavazás kérdését, amellyel kapcsolatban a Momentum már jelezte is, hogyha ez nincs akkor nem is biztos, hogy részt vesz az előválasztáson.

Fekete Győr András egyebek mellett a Medián felmérésével érvel az online voksolás mellett, eszerint a kormányváltást akaró szavazók 59%-a támogatja a Momentum elképzelését az online szavazásról. Az ATV Híradó egyébként úgy tudja, hogy a párt vitatja a pénteken megjelent menetrend érvényességét, igaz, egyik politikusuk Facebook bejegyzése szerint a Momentum ettől függetlenül is nagy erőkkel készül a megmérettetésre.

Berg Dániel közölte: Budapest 4-es számú választókerületében lesz az első előválasztási vita. Kihívását mindkét vitapartner: Tordai Bence és Kálmán Olga is elfogadta.

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210417-horn-gabor-a-megjelent-tervezet-realis-igaz-vannak-meg-nyitott-kerdesek

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?