okt 16, 2020
4 Views
0 0

Hónapokig mérgezte kolléganője kávéját egy olasz nő, mert félt, hogy kirúgják

Written by

Amikor azt hallotta, hogy a cégnél leépítések lesznek, az 53 éves Mariangela Cerrato elhatározta, hogy minden áron lerontja a vele egy munkakörben dolgozó kolléganője teljesítményét.

Mariangela Cerrato egy biztosítási cégnél dolgozott az Olaszország észak-nyugati részén, Torinótól délre fekvő Brában. Amikor a cégen belül beindult a pletyka a közelgő leépítésekről, Cerrato elkezdte rendszeresen mérgezni az egyik munkatársnőjét – írja a Sky News.

Cerrato minden nap benzodiazepint, vagyis nyugtató, altató hatású gyógyszert kevert a kolléganője cappuccinójába. A méreg megtette hatását: az áldozat folyamatosan szédült, fájt a feje, és izomfájdalmai voltak. Egyszer, amikor a nő hazafelé tartott a munkahelyéről, az autójával egy fának hajtott.

A baleset után az áldozat kivizsgáltatta magát, de az orvosok semmit sem találtak, ami igazolná a tüneteit. A nőnek feltűnt, hogy amikor nem dolgozik, a tünetei nem is jelentkeznek. Aztán amikor Cerrato egyszer erősködni kezdett, hogy igyanak meg egy kávét, mert „az sohasem árthat”, az áldozat összeállt a kép.

A nő elfogadta Cerratotól a cappuccinót, de egy részét meghagyta, hogy elvihesse egy laborba kielemeztetni. Amikor a teszt extrém mennyiségű benzodiazepin jelenlétét mutatta ki az italban, a nő feljelentést tett.

A rendőrök megbeszélték a nővel, hogy egy rövid ideig tegyen úgy, mintha semmit sem sejtene, egy nyomozó pedig követni fogja. A rendőröknek így sikerült videóra venniük, amint Cerrato titokban fehér port önt az áldozata kávéjába.

Az eset 2017-ben történt. Kiderült, hogy a cég, ahol a két nő dolgozott, nem is tervezett akkoriban leépítéseket, sőt, éppen új munkaerőt toboroztak. Cerratot nemrég ítélték elsőfokon négy év börtönbüntetésre. A nő mindent tagad, és fellebbezett az ítélet ellen.

(Kiemelt képünk illusztráció, fotó: Boy Anupong / Getty)

24.hu/elet-stilus/2020/10/16/mergezes-nyugtato-cappuccino-kave-kollegano-olaszorszag/

Komment írása

Article Categories:
24.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?