ápr 10, 2021
20 Views
0 0

Hogyan kerüljük el a hibákat “infrastruktúra mint kód” segítségével

Written by

Honnan indult, merre tart, és mi is az IaC jelentősége?

Ahogy a fizikai szerverektől kezdve a virtualizáción át eljutottunk a felhő alapú szolgáltatásokig, úgy változott meg a módszertan, hogyan lehet hatékonyan, a kecés hibával létrehozni és karbantartani infrastruktúra elemeket. Míg kezdetben az üzemeltetők mindent kézzel vagy egyszerűbb szkriptek segítésével csináltak, a 2000-es évek végén megjelentek az úgynevezett Infrastructure-as-Code (IaC) eszközök, melyek már verziókövetett kóddal voltak képesek leírni és konfigurálni az infrastruktúrát. A cloud szolgáltatások elterjedése pedig újabb löketet adott ennek a folyamatnak.

A Megyesi DevOps szakember a HWSW free! meetup-sorozat 2021. március 31-i, infrastruktúra mint kód tematikájú állomásán elhangzott és alább megtekinthető előadásában bemutatta, hogyan alakultak ki ezek a folyamatok mire eljutottunk a manapság bevált felhő alapú IaC megoldásokhoz.

A téma iránt érdeklődők a legnépszerűbb IaC eszköz, a Terraform alapjaival a HWSW 2021. április 20-án kezdődő, 4 alkalmas, 12 órás, gyakorlatorientált online képzésén közelebbről is megismerkedhetnek. A tanfolyam órái utólag felvételről bármikor visszanézhetők.

 

Hogyan kerüljük el a hibákat “infrastruktúra mint kód” segítségével – Megyesi Péter (LeanNet)

Még több videó

www.hwsw.hu/video/112/megyesi-peter-leannet-infrastruktura-mint-kod-hwsw-free.html

Komment írása

Article Categories:
HWSW
banner

Vélemény, hozzászólás?