nov 21, 2020
0 Views
0 0

„Hogyan éljünk?” – a német köztévé bemutatja, miért bűnös, aki gyereket vállal

Written by

„Hogyan éljünk?” – a német köztévé bemutatja, miért bűnös, aki gyereket vállal

A német közszolgálati tévé (ARD) tematikus hetet tart. Jelenleg meglepő módon nem a bevándorlás szükségessége van terítéken, hanem az olyan lelkiismereti kérdések, mint: „Mi fontosabb számodra? A saját gyerek vagy a Föld erőforrásai?” Csodálatos példája ez a közszolgálatiságnak. Láthatólag a németek önmegszüntetése van napirenden, csak az a probléma, hogy ezt az ötletet nemcsak exportálni akarják hozzánk, hanem egyenesen be is akarják emelni az EU jogrendjébe. Ezek után mondja valaki, hogy nem okkal rettegünk ezektől a dilisektől.

Már amennyiben azt értjük alatta, hogy a német közszolgálati televízió arra akarja rávenni a németeket, hogy haljanak ki, mert kell a hely a muszlimoknak. Rájuk ugyanis nyilván nem érvényes a széndioxid-kvóta. A Vasárnap.hu-n megjelent írásában Francesca Rivafinoli is rácsodálkozik erre az érdekes ellentmondásra:

Át is tanulmányoztam gyorsan az ARD műsorát, hogy megnézzem, mikor foglalkoznak például a migráció és az integráció kérdéskörével, de úgy tűnik, anyagtorlódás miatt ez kimaradt.

Ellenben megnézhetjük a Greta Thunbergről szóló egész estés filmet, megtekinthetünk egy 2034-ben játszódó, tudományos eredményeken alapuló ökodrámát, amelyben Németország a Nemzetközi Büntetőbíróság előtt felel a globális éghajlattal szemben elkövetett bűneiért (spoiler: a végén el is ítélik az éghajlatváltozás elhárítása terén fennálló kötelezettségeinek megsértése miatt, és az ipari forradalomig visszanyúlóan kártérítést kell fizetnie szén-dioxid-kibocsátásáért), továbbá hallgathatunk politikusokat vitázni a gendersemleges nyelvhasználatról, valamint eltöprenghetünk a köztévé által feltett, úgynevezett lelkiismereti kérdésen:

Mi fontosabb számodra? A saját gyerek vagy a Föld erőforrásai?

Igen, a magyarországihoz hasonló termékenységi rátát felmutató Németországban, amely már az eper leszedéséhez és a dédik ápolásához is emberierőforrás-behozatalra szorul, a köztévé szerint indokolt kis videókban sulykolni a lakosság németül beszélő részébe: kiszipolyozod a Földet, te rút polgár, ha egomán módon saját gyereket szülsz. Persze nem így direkte mondja ezt az ARD; indokolásuk szerint ők csupán egy ártalmatlan provokatív kérdést tettek fel, amellyel egészen nyugodtan vitába lehet szállni.

Már ahol: az ARD Youtube-csatornáján ugyanis először cenzúrázni kezdték, majd két nap után teljesen kikapcsolták a videó alatti hozzászólásokat. Merthogy válaszoltak a nézők, de nem túl progresszíven.

Fehér emberek, vállaljatok gyerekeket! Hisz ha mi kihalunk, azzal pont a sokszínűség csökkenne

– ilyesféle kommentek érkeztek százával, ami a jelek szerint tarthatatlanná vált a közmédia számára. Pedig nem ártott a józanság üde szellője a videó alatt: a kis bejátszásban megszólaltatott járókelők kétharmada ugyanis a szülni vagy bolygót menteni áldilemmában a bolygómentés szent ügyét választja. Egyikük kifejti ugyan, hogy két gyereke és három unokája van, akikről nem mondana le, de restelkedve hozzáteszi: az ő idejében még nem lehetett erről a túlnépesedés-dologról hallani, a mai eszével viszont már nem vállalna gyereket, maximum adoptálna.

Mentegetőzhet tehát a német köztévé, hogy ő csupán ártatlanul kérdez, és tény, hogy a videó utolsó megszólalója – jellemző módon egy afroamerikai származású fekete újságírónő – rámutat a gyerekvállalás és a bolygóvédelem összeegyeztethetőségére, de a német fejekbe azért már csak sikerült beleültetni a lelkiismeret-furdalást és az eleve jól begyakorolt bűntudatot – amit a videó tovább erősít az olyan statisztikákkal, miszerint mindegyikünk átlag 22 kiló szén-dioxidot termel naponta, azaz annyit, amennyit egy dízelautó 120 kilométeren. Világos az üzenet: az ember pontosan olyan ártalmas, mint egy mocskos dízelautó, ezért nyilván hasonlóképpen le kell állni a gyártásával.

Mindez azonban egyáltalán nem meglepő, ha szem előtt tartunk egy november elején közzétett felmérést, amely az ARD 150 ifjú újságírójának pártpreferenciáját vizsgálta. Eszerint 57,1 százalékuk szavazna a Zöldekre, 23,4 százalékuk az NDK-s utódpártra és 11,7 százalékuk a szocdemekre – azaz a német köztévénél dolgozó fiatalok 92,2 százaléka szoci vagy komcsi. Ha vége a tematikus hétnek, remélhetőleg ismét jut idejük összevont szemöldökkel bírálni a magyar közmédiát az árnyalt gondolkodás hiánya és a politikai kiegyensúlyozatlanság miatt.

Forrás: Vasárnap.hu; Fotó: MTI/EPA/Alexander Becher

#wpdevar_comment_4 span,#wpdevar_comment_4 iframe{width:100% !important;} pestisracok.hu/hogyan-eljunk-a-nemet-kozteve-bemutatja-miert-bunos-aki-gyereket-vallal/

Komment írása

Article Categories:
pestisracok
banner

Vélemény, hozzászólás?